Kłopot z integracją Afore BNT006KTL i loger L5W3_15_1E03_1.29

To mój drug inwerter w HA.
pierwszy BNT004KTL i loger LSW5BLE_17_1E20_1.03 został w integracji z HACS SOLRMAN PRAWIDŁOWO ROZPOZNANY I DZIAŁA.
Drugi BNT006KTL z logerem LSW3_15_1E03_1.29 wysyła taki komunikat:
Niepowodzenie; próba ponownej konfiguracji: The server has accepted the requests and it processing it, but a long duration of time will be required to do so.
jestem nowym użytkownikiem HA i nie bardzo wiem gdzie mogę edytować te ustawienia aby dokonać zmian

W tytule piszesz o Integracji Afore (nie chce mi się szukać czy cokolwiek takiego istnieje), w treści o

nie ma takiego komponentu niestandardowego, ale zgaduję że chodzi o jeden z dwóch komponentów Solarman

tutaj nikt nic nie robił od >2 lat (ostatnie wydanie z 2023 więc raczej nie ma sensu tego używać), ALE jest świetnie zobrazowana struktura komponentu

custom_components
├── solarman
│   ├── __init__.py
│   ├── const.py
│   ├── manifest.json
│   ├── parser.py
│   ├── solarman.py
│   ├── sensor.py
│   └── inverter_definitions
│       ├── {inverter-definition yaml files}
├── {other components}

więc biorąc pod uwagę, że raczej wybrałeś coś świeżego (ostatnie wydanie z połowy z 2025) pewnie masz to

tu jest nawet całe wiki z dokumentacją (no sorry nie będę tego czytał w Twoim imieniu, ale śmiało zakładam, że pliki definicji inwertera mają być w podobnej strukturze katalogów)

Dzięki. Mam dokładnie tą integrację.
Spróbuję przekopać się przez dokumentację.