-
Nie wiem na ile komunikaty błędów się zmieniły, ale czuję w kościach, że chodzi o to
Wątek archiwalny - Komponent wM-Bus do ESPHome (SzczepanLeon) starsze wersje do 1.5.1 włącznie - #495 przez _Szczepan -
Nie można sobie wybierać pinów “na pałę” - w przypadku płytek na bazie ESP8266 jest sporo “niezdrowych” pinów (takich które nie nadają się do każdego zastosowania) - przykładowo takim niezdrowym jest GPIO16 ( = D0 na niektórych płytkach), takie rzeczy można sprawdzić w jakimś bryku z dokumentacji
ESP8266 Pinout Reference: Which GPIO pins should you use? | Random Nerd TutorialsZestaw pinów użytych w projekcie który sam podlinkowałeś jest OK, czemu z niego nie skorzystałeś?
ESP32 jest pod tym względem sporo elastyczniejszy, bo w ogóle ma więcej pinów dzięki czemu “zdrowych” też jest więcej (ale też nie każdy można użyć w dowolnym zastosowaniu).
-
Oczywiście CC1101 może być niesprawny (nie mam siły na gimnastykę umysłową, by przeliczyć prawdopodobieństwo takiej wpadki, że 2 z 2 egzemplarzy są wadliwe, ale przyjmij że 20% płytek na Ali jest wadliwych), klony Wemosa D1 mini (np. D1 m1n1) też bywają wadliwe.
-
Może jakieś fotki makro, bo można też kupić różne konstrukcje (i nie wiem czy wszystkie mają ten sam pinout).