Jeśli na mapach googla wyświetlają się odjazdy autobusów jak klikniesz na przystanek do trzeba użyć GTFS2 z linka powyżej, jak nie to potrzebuję linka z tablicą odjazdów jaka Ciebie interesuje i zobaczymy co da się zrobić.
Przesłałem do Ciebie linki do przystanków. Jak byś miał czas przerobić wersję pod Node-Red taką jak pokazałeś u siebie z podglądem na żywo bym był wdzięczny.
Pewnie dałoby się to zrobić z danych API publikowanych przez różnych przewoźników i stworzyć na tej podstawie integracje. Ale to już wyższa szkoła jazdy.
Dzięki za potwierdzenie bana na IP, bo zachodziłem w głowę co się stało ze światłowodem
W issues jest opisana opcja , której brakuje w dokumentacji - throttlowanie pobierania danych, myślę że po zdjęciu bana wypróbuję (pewnie częstotliwość trzeba dobrać do swojej konfiguracji)
scan_interval: 3600
Edit
Jeśli chodzi o rowery, to prawdopodobnie dla GZM i Warszawy będzie działać też wbudowana w HA integracja CityBikes
niestety reszta Polski wydaje się nie działać poprawnie w samym serwisie citybik.es co nawet widać po braku jakiejkolwiek aktywności na mapie (ale zawsze można spróbować, jakkolwiek dla Wrocławia niestety nie działa poprawnie, wręcz współrzędne niektórych stacji w ogóle nie pokrywają się z rzeczywistością - z mapy citybik.es łatwo pobrać współrzędne klikając w interesujące stacje i rozwijając szczegóły z JSONem, a w NextBike trzeba się z tym trochę narobić, ale zawsze można próbować wykorzystać współrzędne citybikes i sprawdzić czy się pokrywają z realną pozycją stacji) https://citybik.es/