Jakby ktoś miał niepotrzebne piloty ikeowskie do audio, to byłbym bardzo wdzięczny za kontakt.
Chodzi o to urządzenie:
IKEA niestety ma braki i wygląda na to, że już nie wroci ![]()
Jakby ktoś miał niepotrzebne piloty ikeowskie do audio, to byłbym bardzo wdzięczny za kontakt.
Chodzi o to urządzenie:
IKEA niestety ma braki i wygląda na to, że już nie wroci ![]()
wyglada na to ze jeszcze tu maja nowe > Przycisk pilot zdalne sterowanie głośnikiem Audio gen2 IKEA SYMFONISK Sonos – 144714858 - ERLI.pl
UI tego sklepu wprowadza w błąd. Nie da sie dodac do koszyka a na górze jest małe wyjaśnienie czemu:
jak miło, że ktoś ma podobny problem…
od ponad miesiąca czekam na dostawę… już wiem, że w IKEA się nie doczekam…
jakby Kolega gdzieś dorwał - proszę o info…
![]()
Gdzies wyczytalem plotke, ze IKEA sie rozstala z Sonosem, wiec ani głośnika, ani guzika już nie będzie. Tym bardziej, ze IKEA wycofuje wszystko z ZigBee, bo od tego roku idą w Matter (
).
Jako alternatywe kupilem pokretlo Candeo - tyle samo funkcji, jedyny minus to cena. No i zamiast kupować wersje z dockiem, to druknąć sobie samemu - wrzucilem w neta projekt mocowania, u mnie sprawuje sie calkiem niezle.
To nie plotka, to koniec współpracy. Alternatywa 4 razy droższa ;(
Pozdrawiam ![]()
Tez uzywam, kupilem zanim znalazlem to Candeo. Hue sie gorzej sie intergruje - oprocz znanych komend sypie tez jakimis smieciami po moim Z2M, no i nie ma natywnie double click. Kosztuje podobnie, a ma jeden guzik mniej.
A ustawilem go sobie tak, ze mam Play/Pause pod jednym klawiszem, a drugim odpalam playliste.
ja tego ikea symfonisk używałem do sterowania smart dom ze względu na wielość actions, kółko nie jest mi potrzebne, możecie coś polecić ?
Tu jest senoswne porównanie:
| Model urządzenia | Liczba przycisków | Obsługiwane akcje (gesty) | Łączna liczba scen/akcji | Typ baterii | Montaż | Cena (orientacyjna) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Tuya 4-Button Switch | 4 | Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie | 12 | CR2430 | Taśma 3M / Pilot | 45 – 65 zł |
| Aqara Opple (6-gang) | 6 | Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie | 18 | CR2032 | Magnetyczny / Ściana | 90 – 120 zł |
| Philips Hue Tap Dial | 4 + dial | Klik, Przytrzymanie, Obrót (ściemnianie) | 12+ | CR2032 | Magnetyczny / Pilot | 190 – 230 zł |
| Xiaomi Mi Wireless | 1 | Pojedyncze, podwójne, wielokrotne, long | 5+ | CR2032 | Taśma 3M | 35 – 50 zł |
| Moes 3-Gang Scene | 3 | Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie | 9 | CR2430 | Taśma 3M | 55 – 75 zł |
| Aqara Wireless Mini | 1 | Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie | 3 | CR2032 | Taśma 3M | 50 – 70 zł |
| IKEA Symfonisk G2 | 5 | Klik, podwójny, przytrzymanie | ~10 | 2x AAA | Magnetyczny / Pilot | Wycofany |
wielkie dzięki,
potwierdza się, że ten symfonisk był tani i dobry ![]()
Jakbym miał wybierać wybrał bym Philips Hue Tap Dial tylko jest trochę drogi, ale najbardziej podoba mi się to że jest dial (obrót). A najbliższy odpowiednik IKEA Symfonisk G2 to Tuya 4-Button Switch.