[KUPIĘ] IKEA SYMFONISK - pilot audio gen2

Jakby ktoś miał niepotrzebne piloty ikeowskie do audio, to byłbym bardzo wdzięczny za kontakt.

Chodzi o to urządzenie:

IKEA niestety ma braki i wygląda na to, że już nie wroci :confused:

wyglada na to ze jeszcze tu maja nowe > Przycisk pilot zdalne sterowanie głośnikiem Audio gen2 IKEA SYMFONISK Sonos – 144714858 - ERLI.pl

UI tego sklepu wprowadza w błąd. Nie da sie dodac do koszyka a na górze jest małe wyjaśnienie czemu:

jak miło, że ktoś ma podobny problem…
od ponad miesiąca czekam na dostawę… już wiem, że w IKEA się nie doczekam…
jakby Kolega gdzieś dorwał - proszę o info…
:wink:

Gdzies wyczytalem plotke, ze IKEA sie rozstala z Sonosem, wiec ani głośnika, ani guzika już nie będzie. Tym bardziej, ze IKEA wycofuje wszystko z ZigBee, bo od tego roku idą w Matter (:face_vomiting:).

Jako alternatywe kupilem pokretlo Candeo - tyle samo funkcji, jedyny minus to cena. No i zamiast kupować wersje z dockiem, to druknąć sobie samemu - wrzucilem w neta projekt mocowania, u mnie sprawuje sie calkiem niezle.

1 polubienie

To nie plotka, to koniec współpracy. Alternatywa 4 razy droższa ;(
Pozdrawiam :wink:

to już nie lepiej Hue Tap dial?

Tez uzywam, kupilem zanim znalazlem to Candeo. Hue sie gorzej sie intergruje - oprocz znanych komend sypie tez jakimis smieciami po moim Z2M, no i nie ma natywnie double click. Kosztuje podobnie, a ma jeden guzik mniej.

A ustawilem go sobie tak, ze mam Play/Pause pod jednym klawiszem, a drugim odpalam playliste.

2 polubienia

ja tego ikea symfonisk używałem do sterowania smart dom ze względu na wielość actions, kółko nie jest mi potrzebne, możecie coś polecić ?

Tu jest senoswne porównanie:

Model urządzenia Liczba przycisków Obsługiwane akcje (gesty) Łączna liczba scen/akcji Typ baterii Montaż Cena (orientacyjna)
Tuya 4-Button Switch 4 Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie 12 CR2430 Taśma 3M / Pilot 45 – 65 zł
Aqara Opple (6-gang) 6 Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie 18 CR2032 Magnetyczny / Ściana 90 – 120 zł
Philips Hue Tap Dial 4 + dial Klik, Przytrzymanie, Obrót (ściemnianie) 12+ CR2032 Magnetyczny / Pilot 190 – 230 zł
Xiaomi Mi Wireless 1 Pojedyncze, podwójne, wielokrotne, long 5+ CR2032 Taśma 3M 35 – 50 zł
Moes 3-Gang Scene 3 Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie 9 CR2430 Taśma 3M 55 – 75 zł
Aqara Wireless Mini 1 Pojedyncze, podwójne, przytrzymanie 3 CR2032 Taśma 3M 50 – 70 zł
IKEA Symfonisk G2 5 Klik, podwójny, przytrzymanie ~10 2x AAA Magnetyczny / Pilot Wycofany

wielkie dzięki,
potwierdza się, że ten symfonisk był tani i dobry :wink:

Jakbym miał wybierać wybrał bym Philips Hue Tap Dial tylko jest trochę drogi, ale najbardziej podoba mi się to że jest dial (obrót). A najbliższy odpowiednik IKEA Symfonisk G2 to Tuya 4-Button Switch.