Licencje Synology czy zewnętrzny rejestrator do kamer?

Cześć wszystkim !
Pojawił mi się dylemat… a że nie znam się aż tak na tym potrzebuję porady … więc czas na dyskusję :slight_smile:
Co mam:

• Synology 215-PLAY na którym jest NAS (backup, zdjęcia itd) + surveillance dla dwóch kamer (taka licencja:(…) - na teraz wystarcza w zupełności.
  • Hp G3 na którym stoii Windows.10 + virutalBox z HA (bez pytań po co dlaczego… Tak musi być :slight_smile: - do tego komputerka jest podłączony dotykowy monitor 24cale z wyświetlaniem HA + wszystkiego co się przydaje rodzinie w kuchni) - bez możliwości zmiany… to się sprawdza i nie zmieniam

Co potrzebne
więcej kamer… no i teraz pytanie jakie się nasuwa - w którą stronę iść

• odpiąć kamery od Synology i zakupić zewnętrzny rejestrator? - ale wtedy nagrywanie na NAS czy zakupić kolejny dysk?
  • dokupić licencję ? - jest to dość drogi manewr (4 nowe licencje 900zł)
  • zainstalować coś na Hp G3 aby mieć tam rejestrator ?
    – albo aplikacja na windowsa
    – albo virtualka z jakimś systemem gdzie osiągne rejestrator.

Kupić rejestrator z dyskiem i podłączyć sobie do TV przez HDMI.

jakiś do polecenia? bo właśnie się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem… no ale to kolejne urządzenie które bierze prąd… stąd takie głupie ale jednak proste dylematy…
z informacji jakie już doczytałem to sporo jest Rejestrator Hikvision HWN-4108MH i nad czymś takim się zastanawiam.
Wszystkie kamery jakie mam to IP z ONVIF + RSTP,
no i pozostaje kwestia dysku 1TB czy 2TB polecane ? docelowo 4-6 kamer

Używam rejestratora i kamer Dahua. Wybór pojemności dysku zależy od jakości nagrań, ustawień czasu nagrań oraz czasu archiwizacji. Czy nagrywanie ciągłe czy tylko w określonych porach a może tylko po wykryciu ruchu. Są do tego kalkulatory. Mam 6 kamer i dysk 2TB. Wszystkie nagrania FHD. Dwie kamery nagrywanie ciągłe, jedna ciągłe w nocy, reszta nagrywa kiedy wykryje ruch. Nagrania są do 3 tygodni wstecz.

2 polubienia