Migracja sieci Zigbee z ZBDongle-E na SLZB-06U w Z2M

Nie wiemy jakiego tutoriala, ale i tak nikt nie będzie oglądał wideo, jeśli nie umiesz konkretnie streścić co faktycznie zrobiłeś…

Jeśli nie sklonowałeś ieee-adresu starego dongla na nowy (co jest możliwe w jego życiu tylko jeden jedyny raz), to urządzenia nie znają jego adresu więc jedynie ponowne parowanie wszystkiego lub od nowa poprawna migracja sieci.

Na bis - podałeś zero informacji jakie masz w tych donglach chipsety, jak dotąd migracja sieci była możliwa z TI na TI, albo z SiLabs na SiLabs, nie wiem czy już jest możliwa migracja w jakichkolwiek innych wypadkach.

O ile wiem, że ZBDongle-E to jest Silabs (dobrze by było abyś sprawdził flaki i podał model chipsetu, bo bardzo wiele wątków wynika z nieznajomości faktycznego modelu), to nie wiem na czym jest SLZB-06U (w tabelce producenta w ogóle nie istnieje taki model) i nie chce mi się szukać skoro masz w ręce, to się chwal co faktycznie masz.

W dodatku podpięcie się akurat do tego wątku to jak kulą w płot, bo Z2M startuje, więc wydzielam to na osobny wątek (takiego tematu jeszcze nie było…)