Witam. Potrzebuje pomocy. W dodatku motioneye nie mogę w żaden sposób odnaleźć żadnej mojej kamery. Czy jest ktoś w stanie wychwycić gdzie mam błąd ?
Witam. Problem został rozwiązany. Jedno szkolenie z Arturem i doszliśmy do zlokalizowania tego problemu. Okazało się ze uszkodzony był switch do którego był wpięty RP i HA na nim śmigało ale nie umiał zlokalizować kamer. Po podpięcia RP bezpośrednio pod router kamery się pokazały. Podziękowania dla Artura i wszystkich którzy zaangażowali się w mój problem.
rtsp://192.168.1.20 # IP kamery
rtsp://192.168.1.20/live # lub
rtsp://192.168.1.20:8554 # lub
username: username
password: password
Ps. Ja dodając nową kamerę:
Skanuje sieć WI-FI, sprawdzam jakie porty ma otwarte, próbuje przez przeglądarkę połączyć się z kamerą.
Do skanowania WI-FI używam aplikacji Fing
Spróbuj dodać kamerę w HA przez configuration.yaml
camera:
- platform: ffmpeg
name: Test kamera
input: rtsp://admin:xxx@192.168.xx.xxx:554
Mam 2 kamery dahua IPC-HFW1431S
W sieci idą dobrze po IP w sieci, ale motionEye nie umie żadnej zlokalizować. Podejrzewam że mam coś źle w konfig motion albo w samych kamerach. Jeśli była by taka możliwość zobaczyć za pomocą udostępnienia pulpitu, byłbym wdzięczny bo siedzę przy tym 4 tydzień.
motionEye sam z siebie nie widzi kamer - musisz mu podać poprawne ścieżki do streamu.
Generalnie to w kamerze powinieneś zacząć od założenia nowego użytkownika z ograniczonymi uprawnieniami i przypisania go do grupy “live” (i jego używać w integracjach, a nie admina).
Oprócz tego sugeruję poeksperymentować z ustawieniami wideo w sub streamie - to paragraf 4.5.2.1 z instrukcji (na dobry początek ustaw stosunkowo niską rozdzielczość i kodek MJPEG) no i oczywiście integrować sub stream
Czy jest taka możliwość żebyś to zrobił za pomocą udodtępniania pulpitu za opłatą oczywiśćie bo nic za darmo nie chcę. A ja sobie z tym nie dam rady.
Dzięki za pomoc.
Witam. Problem został rozwiązany. Jedno szkolenie z Arturem i doszliśmy do zlokalizowania tego problemu. Okazało się ze uszkodzony był switch do którego był wpięty RP i HA na nim śmigało ale nie umiał zlokalizować kamer. Po podpięcia RP bezpośrednio pod router kamery się pokazały. Podziękowania dla Artura i wszystkich którzy zaangażowali się w mój problem.