Czy da się odtwarzać bezpośrednio to co mówię do telefonu na głośniku dodanym jako media_player? Nie chodzi mi o TTS, tylko o podobny efekt jaki daje “2-way audio” na kamerze, ale faktycznie potrzebne jest tylko “1-way audio” telefon → media_player.
W przypadku kamery używam karty custom:webrtc-camera i odpowiedniej konfiguracji w dodatku go2rtc. To powoduje, że jak wyświetlę tę kartę, zapala się ikona mikrofonu w telefonie i gadam przez głośnik kamery.
Możesz spróbować na teleofonie zainstalować coś co wystawia twój mikrofon jako strumień RTSP/HTTP i wtedy do tego strumienia podłączyć odtwarzacz mediów. Może z tym by się udało - AudioRelay
Dzięki, myślę że to dobry pomysł i jedyny który może mógłbym zrealizować. Na angielskim forum znalazłem zaledwie ze 2-3 wątki z tym pytaniem, ale generalnie bez rozwiązania. Tutaj chłop coś wyjaśnia, ale to są zbyt zaawansowane rzeczy jak dla mnie.
Tutaj autor wątku głownie chce żeby w trakcie odtwarzania jakiegoś strumienia mógł coś powiedzieć przez mikrofon i w jakiś sposób dodać to co mówi do odtwarzanych mediów (zatrzymać na moment odtwarzanie w trakcie mówienia a potem wznowić albo zmniejszyć głośność aktualnych mediów itp.) i przy okazji pyta czy HA w ogóle jakoś może “odbierać” dźwięk z mikrofonu. Cały wątek zszedł na temat właśnie miksowania czy automatycznej zmiany źródła dla odtwarzacza, a nie na odtwarzanie dźwięku z mikrofonu. HA nie jest media playerem jak jakieś dedykowane urządzanie audio, może jakieś źródło mediów wysłać na jakiś odtwarzacz mediów i tyle. Dlatego na początek musisz to źródło stworzyć.