Music Assistant, hm

Już mi trochę brakuje cierpliwości z tą konfiguracją. Cały czas dostaję jeden komunikat.

W windows zasoby są widoczne bez problemu

Gdzie robię błąd w konfiguracji?

Adres nie jest rozwiązywalny, twój lokalny DNS nie zna tej nazwy, a alternatywne metody rozwiązania nazwy najwyraźniej nie działają.
Jeśli tego nie naprawisz (np. starożytną metodą dopisując do hosts na lokalnym DNSie) to sorry, ale się nie dostaniesz gdzie trzeba, alternatywnie możesz użyć zamiast tej nazwy hosta, jego IP (o ile masz tego NASa odpowiednio skonfigurowanego).

inne błędy to udział nie zawiera nazwy serwera (ani podkatalogów - jeśli chcesz limitować dostęp do wybranego podkatalogu, to go określ 3 kratki niżej), ale że oprócz obrazków nie wrzucasz tekstu to nie będę tego przepisywał, w zamian za to masz mój konfig

na serwerze Samby
\\Nuctyrmanda
mam udział
\media
a w nim jakieś podkatalogi

czyli w windowsowym kliencie samby można dotrzeć tam tak
\\Nuctyrmanda\media

jest na nim skonfigurowany użytkownik hassio (nie ważne jak się nazywa, moja nazwa jest taka by identyfikowała, że to HA korzysta, to archaiczna instalacja jeszcze z czasów, gdy HA nazywał się hassio) z prawami do dostępu do tego udziału i jego podkatalogów oraz dodatkowo z prawami do zapisu (na wypadek potrzeby generowania playlist w tym udziale, wtedy tylko do odczytu to za mało!)

1 polubienie