Niedziałający nowy moduł e72-2g4m20s1e (CC2652P)

Kupiłem 2 moduły e72-2g4m20s1e. Od razu po zakupie dałem zasilanie 3,3V i po włączeniu układ pobiera 4mA i po kilku sekundach 0. Podłączyłem mu Jtaga i wgrywałem różne softy, np CC2652RB_router_20250403.hex, CC1352P2_CC2652P_launchpad_router_20250403.hex czy też zrobiony swój z PTVO. Wszystko sięłądnie programuje, ale efekty są podobne. HA (koordynator Sonof MG24 z ZHA oczywiście nie znajduje urządzenia. Myślałem, że uszkodzony jest moduł, ale drugi to samo.

Co może być przyczyną braku działania? Podpiąłem też rezystor między zasilanie, reset, dalej to samo. Wydaje się, że o wgraniu softu routera HA powinien go widzieć. Czy ma ktoś sprawdzony soft routera albo urządzenia końcowego do tego modułu?

Dzięki

Jeśli go sparujesz do sieci zarządzanej przez ZHA lub Z2M i bazującej na jakimś koordynatorze, to tak, ale de facto to za wiele nie napisałeś co faktycznie robisz…

Ogólnie chcę żeby to zacz

Napisałem, że chcę po prostu tu uruchomić. Ogólnie ma pracować jako urządzenie końcowe, lecz po zakupie obydwa sprzęty nie wykazują jakiegokolwiek działania.

To skorzystaj z podstawowego prawa konsumenta i zwróć. Ewentualnie skorzystaj z pomocy sprzedawcy lub producenta w konfiguracji.

Zupełnie nie rozumiem podejścia w ten sposób

tzn. jaki jest sens wgrywania firmware na 100% niepasującego do sprzętu skoro masz moduł na bazie CC2652P to jaki ma sens wgrywanie do niego softu dla CC2652RB

tam masz “schemat minimum” dla takiego modułu

(przykładowo ani słowem nie wspomniałeś, że masz np. pullup na linii RESET, bez którego układ nie bootuje, bo to jest de facto linia /ENABLE, a dla ścisłości to linia ENABLE będąca równocześnie /RESET, bo resetujesz stanem niskim, no i przydały by się jakieś przyciski mieć podłączone by uruchomić tryb parowania do koordynatora).
Generalnie mając nadajnik RF ze wzmacniaczem mocy na wyjściu i uruchamiając go bez anteny w trybie nadawania można doprowadzić do uszkodzenia toru RF (to by wymagało weryfikacji czy istnieje niebezpieczeństwo uruchomienia tego “dopału” losowym oprogramowaniem, no w sumie ale czemu nie?)

Tam masz instrukcję flaszowania (drogą “oficjalną” z użyciem XDS110)

można też użyć maliny

z tego co wiem JTAG dedykowany np. dla Arduino się nie nadaje (jakkolwiek głowy sobie za to nie dam uciąć, bo flaszowałem tylko CC2531 lata temu, za to z sukcesami i to zarówno jako router jak i jako koordynator).