Dzień dobry Panowie, szukam dokumentacji dla laika która w prosty sposób wytłumaczy co i jak “wstrzykiwac” do urządzenia TUYA by uzyskać efekt włączenia/wyłączenia w Node-RED. Z
urządzeniami ewelinka nie mam problemu jest tego na Internecie cała masa z TUYA nie mogę sobie poradzić.
@Mariusz_Grala sorry ale opis jest tak ogólny, że nie jestem wstanie tego dokładnie zrozumieć mimo mojej dużej wiedzy Chodzi Ci o integracje Node-REDa bezpośrednio z chmurą Tuya czy może urządzenia Tuya masz zintegrowane z HA ale chcesz nimi sterować z poziomu Node-REDa? Możesz pokaż na przykładzie co masz.
Potrzebuje oba rozwiązania cześć urządzeń udało mi się zintegrować Tuya local , niestety są tez takie które mam dostępne tylko w chmurze. W ewelink jest prosto wstrzykujesz string on/off i działa, z Tuya szukam i szukam i same ogólniki, albo tak napisane ze musiałbym się doktoryzować z programowania
Widzę że bez doktoryzacji z Node-Red się nie obejdzie, szkoda mam kilka automatyzacji na ewelinku i to działa bardzo prosto, teraz przechodzę z nowymi gniazdami na Tuya i zanim coś na nich zautomatyzuję trzeba się będzie doktoryzować z node-red.
Szczerze? najlepiej jeśli to możliwe to pozbądź się obu chińskich rozwiązań chmurowych i zunifikuj sobie sprzęt stosując jakiś soft alternatywny (firmware dla ESP).
Super ale nie wszystko co mam da się zamienić mam kilka które pracują pod SUPLA monitoruję to i automatyzuję przy pomocy MQTT ale tych kupionych już nie chcę wyrzucać
To zmień na Supla, co za róznica?
Jak wiesz nie wszystko da się osuplować