Cześć
Męczę się z tym cały dzień ale jednak jestem za cienki w NR. Pomysł jest “prosty” i był już poruszany na forum ale z racji luźnej niedzieli chciałem się nieco podszkolić w NR bo mam tu ewidentne braki. Do sedna:
Chcę sobie zrobić licznik czasu którego wartość będzie występowała tylko w powiadomieniu na telefonie. Wykorzystuję funkcję node-red-contrib-stop-watch (node) - Node-RED i zamysł był taki że payload z niej wrzucam do zmiennych globalnych albo flow i z tamtąd odczytuje je w treści powiadomienia. W treści będzie stała formułka typu: “Wydrukowano w:” i ona też ma się znajdować w powiadomieniu. Do wyzwolenia notify muszę użyć innego przepływu bo w obecnym wysyła mi powiadomienia co sekundę. Ogólnie największy problem mam z napisaniem powiadomienia zawierającego 2 zmienne flow.
Stopwatch ma taką urodę, że gdy go uruchomisz to “puka” co sek do zatrzymania.
Powiadomienie wysyłaj tylko od zdarzenia “stop”, wcześniej pobierając czas ze zmiennej flow.czas. Po prostu inaczej to narysuj.
Jestem wzrokowcem i lepiej mi się tak czyta przepływy
Czyli widzisz to tak żeby od noda stopujacego wypuścić funkcję która będzie zaciągała zmienne flow i dopiero powiadomienie? Tylko jak do tej funkcji napisać odczytywanie zmiennych flow?