Witam
Posiadam system zbudowany na Node-Red oraz drugi równoległy na elementach Tuya ZigBee.
Nie mogę sobie w żaden sposób poradzić z połączeniem z Node-Red do urządzeń Tuya ZigBee. Z aplikacji Tuya Smart (lub Smart Life) wszystkie urządzenia są dostępne, widoczne i możliwe do sterowania. Klucze ‘local_key’ oraz identyfikatory urządzeń mam odczytane. Niestety wprowadzone do Node-Red niestety powodują błędy związane z brakiem połączenia z urządzeniami z Tuya. Przy próbie np. zasterowania modułu przekaźnika mam błąd "Can’t find device’.
Moje pytania:
- czy teraz jest coś pozmieniane w działaniu Tuya IoT i dlatego nie można się połączyć z NR do urządzeń Tuya? Wszystkie tutoriale jakie znalazłem, a w których opisuje się całe procedury jak to konfigurować są z przed kilku lat, no i niestety wykonując to co w nich jest opisane nie działa mi to.
- czy można się pozbyć Tuya IoT i zastąpić go jakimś innym systemem który wykorzysta mi elementy ZigBee które posiadam (bramka, czujniki, przekaźniki) i będę mógł w prosty sposób zintegrować to z NR ?
- czy może ktoś w ostatnich tygodniach integrował NR z Tuya IoT i działa mu to połączenie? Czy byłby chętny pomóc mi w konfiguracji tego połączenia?
Bardzo proszę o jakieś informacje i/lub pomoc.