Ja bym np. wolał wersję angielską tego linka
To jedziemy z upgradem 6.4 to 7.0
- ciemny motyw na końcu
GitHub - Weilbyte/PVEDiscordDark: A Discord-like dark theme for the Proxmox Web UI.
EDIT:
taka ciekawostka, w nowej wersji proxmox na licencji darmowej pozwala robić więcej niż jeden backup maszyny…
@luki25 edytuj posty
Edit:
Cześć, zrobiłem update proxmoxa do v7.0 i teraz backupy HA rosną jak grzyby po deszczu, w poprzedniej wersji można było mieć tylko jedną, więc codzienna automatyczna kopia nadpisywałą poprzednią, teraz co jakiś czas muszę usuwać ręcznie poprzednie kopie. Da się to gdzieś zmienić?
ok, będę pamietał o edytowaniu…
dzięki za podpowiedź, w dokumentacji nie jest zbyt jasno, ale każda podpowiedź naprowadza i finalnie mamy…
No wiedziałem że gdzieś dzwoni ale nie wiedziałem gdzie bo to u siebie mam ustawione XD
Cześć, zauważyłem że proxmox sam robi mi aktualizację, da radę to jakoś wyłączyć, wolałbym robić to pod kontrolą, bo już drugi raz zrobił mi zwis i trzeba było robić ręczny reset hosta
On sam nic nie robi bez Twojej wiedzy. Wyłącz mu repozytoria i masz głowy jak nie chcesz tej funkcji.
To że on sobie zasysa jak ma je aktywne to OK - aktualizacje zrobi dopiero jak mu klikniesz że ma to zrobić. Tak było bynajmniej u mnie - od 3 dni już nie mam PROXMOXA ale mogę dać screen - ino tylko uruchomię wersję na VM-ce.
EDIT:
Ekran gdzie to jest :
Piętro niżej repozytoria :
Najeżdżasz myszą na dany wpis i włącza CI się opcja DISABLE u góry. Klikasz - NARA XD. Nie będzie Ci się aktualizował.
Witam . Widzę , że pojawiają się informacje o aktualizacji Proxmoxa. Ja mam HA postawione na nim ponad rok temu i wogóle nie “zaglądam” tam. Czy powinienem robić aktualizacje Proxmoxa ? Jeżeli tak to znajdę gdzieś instrukcje jak to zrobić krok po kroku nie ryzykując działania HA ?
@Daniel sprawdź najpierw czy watek już istnieje i nie zakładaj nowego tematu.