NSPanel + tasmota - "Waiting for content"

Działa mi wszystko oprócz pogody, czytałem instrukcje ale nie doszedłem, gdzie należy kod template wkleić?
Generalnie trzeba mieć integrację jakiejś pogody jak np. Forecast Home?

Nie szalej, zajrzyj do dokumentacji, tam jest to opisane wystarczająco szczegółowo.

Wszystko zależy od twojej konfiguracji HA, ale normalnie to wrzucasz do
/homeassistant/configuration.yaml
no chyba że sobie wrzucasz jakieś include to zrób tak żeby pasowało do reszty konfiguracji HA (@artpc raczej tzn. na 100% używa include, widać to po wcięciach krótszych o 2 spacje, ale w dokumentacji jest taka ultrałatwa konfiguracja bez wydzielania fragmentów YAMLa do innych plików)

Nie wiem co to jest Forecast Home, ale tak, żeby to template miało skąd czerpać dane to musisz mieć jakąś integrację pogody.

Używam include w configuration. yaml

template: !include_dir_merge_list templates
Wpis odnosi się do katalogu templates.
Samo zapytanie można wywołać w Narzędzia Developerskie → Akcje.

Ok chwilowo mam to wklejone bezpośrednio do configuration.yaml
To moja encja od pogody:

To mój kod w configuration.yaml:

i według instrukcji screensaver w apps.yaml

Czerpiesz dane z *home, a tworzysz w *daily więc na prosty rozum co masz wykorzystać w nspanelu?

Udało mi się uruchomić całość nawet z pogodą ale nie będę z niej korzystał a ze stacji pogodowej zainstalowanej na dachu z integracją po modbusie. Najbliższy nadajnik meteo jest daleko i pogoda jest niemiarodajna, a i tak mam robić stacje, reszta bangla także dzięki serdeczne wszystkim dobrym duszom za pomoc i do zobaczenia w innych tematach.