Czy ktoś z Was ma doświadczenie i podłączał taką płytkę do ESP32 DEV KIT? Myślę o takim rozwiązaniu, bo bez lutownicy można by zrobić wtedy taki zestaw do testów.
E07-x00M10S to jest właśnie CC1101 zamknięty w fajnej obudowie (wraz z zestawem niezbędnych elementów biernych), jeden z użytkowników forum wytwarza bodajże właśnie na bazie Ebyte E07 czytniki wmbusmeters.
edit
Nie mam doświadczenia, ale jak zajrzałem w dokumentację tej płytki prototypowej, to moim zdaniem akurat taka płytka jest całkowicie bez sensu do celu, do jakiego pragniesz jej używać (konkretnie mam na myśli jej konstrukcję - patrz załącznik = nie dasz rady bez lutownicy, bo trzeba wylutować wszystkie zworki łączące E07 z wbudowanym na tej płytce MCU, który jest całkowicie zbędny, mostek USB też się nie przyda…) E07-900MBL-01.zip (1,4 MB)
Zaoszczędzisz sobie sporo zbędnej roboty jeśli zajrzysz do działu z ogłoszeniami i kupisz sobie albo gotową konstrukcję na bazie E07 (Magic Reader by @Mariusz_Woszczyński ) albo na bazie SX12xx (UltimateReader by @_Szczepan ).
Jeśli się natomiast upierasz na własną konstrukcję, to tu masz znacznie lepsze do twoich celów rozwiązanie niż oficjalne płytki prototypowe Ebyte