Możecie polecić odkurzacz automatyczny, który bez problemu i ograniczeń integruje się z HA? Myślę o Roborock S7. Ma ktoś jakieś doświadczenia z ww. sprzętem i jego integracją?
@mstefanowicz dużo na temat odkurzaczy jest na blogu hejdom.pl (wiem, wiem jakie są opinie na temat tego bloga ), poczytaj np. Odkurzacz Xiaomi Roborock S7 - pełny test - HejDom
i małe porównanie różnych wersji Roborock S7 - Promocja Odkurzacz automatyczny Xiaomi Roborock S7 Pro Ultra - hejdom.pl.
Mam 2 Roborock S5, dodane do HA przez Xiaomi Miio
Jako robot automatyczny działa automatycznie
Bazę ma pod meblami kuchennym ( wnęka jest szersza o 6cm od robota - daje radę zaparkować)
Polski język dodany przez FloleVac
, przy pomocy tej aplikacji skopiowałem współrzędne do wyznaczenia stref .
Nie wiem jak inne modele, ale jak dla mnie S5 spełnił moje oczekiwania z nawiązką
U mnie S5 Max i spokojnie wystarcza. nie wiem co jest w S7 dodane, ale nie planuje zmiany
@krskrab tak się zastanawiam, po co dodawałeś język przez alternatywną appkę, jak w oryginale też jest? Gada po naszemu Możesz pokazać jak wygląda u Ciebie ta wnęka pod meblami?
Wjazd
Po zaparkowaniu chowa się cały, nad wieżyczką ma 2cm wolnej przestrzeni
/
3 lata temu uczyłem go polskiego
/
Po zadokowaniu:
Gdzieś kiedyś widziałem filmik czegoś podobnego, ale z “bramą” która się otwierała, jak robot robił wyjazd
XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C
Zintegrowany z HA i Alexa, nie obsługuje Stref w HA.
Mamibot EXVAC660
Sprząta 2 razy szybciej od XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C
?
Dobry patent Ja mam niestety za niskie cokoły
Edit:
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Padło na Roborock’a S7