Openweather problem z API

Już sobie poradziłem. Wpisywałem samo “pl”. Dodałem language “pl” i jest git.

Dobry pomysł. Może dla łatwiejszego ogarnięcia tematu warto by wydzielić oddzielny wątek? Mogę to później zebrać w całość.

Znalazł ktoś jakieś obejście czy tylko tłumacz zostaje ? Podzielicie się ostatnią wersją chętnie rozbuduje tłumaczenie.

tłumacz funkcjatłumacz.json (2,4 KB)

2 polubienia

Cześć. Napiszę w tym temacie, chyba nie ma co tworzyć nowego.
Mam identyczny problem - przy dodawaniu integracji mam komunikat “Nieprawidłowy klucz API”. Dodam tylko że 24h już minęły (a dokładnie to 28).

A masz subskrypcję? Od pewnego czasu wymagane jest podpięcie aktywnej karty płatniczej (nawet jeśli zamierzasz sobie ustawić próg ilości wywołań API poniżej darmowego progu, czyli gwarantując sobie darmowość usługi).
Akurat to jest opisane w jakimś innym temacie (bodajże odnośnie integracji w HA, a nie w NR).

Trzeba wybrać current Przy innych nie działa bez podpięcia karty jak pisze @szopen

To było to, dzięki :slight_smile:
Testowałem 3.0 i 2.5 stwierdziłem że jak to nie działa to dalej nie ma sensu :smiley:

Karty płatniczej nie ustawiałem.

Zgadza Wam się ta pogoda? Ja mam rozbieżność o jakieś 5 stopni :confused:
Np na meteoblue tempteratura jest zgodna z odczytem mojej stacji pogodowej ale niestety nie ma chyba swojej integracji w HA.

Zależy od lokalizacji - zainstaluj sobie kilka różnych integracji serwisów pogodowych i porównaj, zastanów się też czy własną stację pogodowa masz zainstalowaną poprawnie (jeśli z tej stacji masz zawsze wyższe temperatury, to może to być niewłaściwe miejsce instalacji).