Ponownie pytanie do fachowców
Brama wjazdowa już rozpracowana dzięki Waszej pomocy powyżej, ale mam kolejne pytanie i kolejną bramę tym razem garażową.
Do garażu mam stary napęd firmy NICE model SPIDO.
Tutaj pełna dokumentacja https://www.nice.pl/nice-pobierz-plik/351
Schemat z dokumentacji
Tutaj zdjęcie z mojego napędu:
Mając już wiedzę, że będę potrzebuje przekaźnika beznapięciowego np tuya zigbee lub sonoff to czy ktoś może podpowiedzieć jak taki np tuya powinien być prawidłowo połączony ?
Jak wspominałem nie jestem mocny w te bierki i szukam pomocy u Was
Na układzie widzę, że napęd posiada obsługę włączników krańcowych, nie dobrałem się jeszcze do całej płytki wiec zdjęciem jest tylko to co widać, bo niestety wykonawca lat temu wiele, tak mi to założył, że z tylu przy zdjęciu obudowy jakieś blaszki zostawił co bloku mi zdjęcie tego, więc muszę coś podłubać więcej, aby dostać się do całości.
Czy jeśli będę miał dwie encje bramy wjazdowej i bramy garażowej to w Nod-red będę mógł spokojnie zbudować proces, który puści mi otwieranie bramy wjazdowej i za nią drugi kafelek z otwieraniem garażowej i równolegle (jak się dobiorę do oświetlenie w podsufitce, które obecnie zapalam sobie kontaktem z domu i planuje wsadzić tam również zigbee) to w zasadzie mój plan pierwszej automatyzacji miałbym wykonany
Jednak, aby się to stało to proszę Was o pomoc bo na dniach przyjdą przekaźniki i chciałbym zacząć coś dłubać, tylko mam pewne wątlipowiści jak to połączyć, aby mieć efekt otwierania, zamykania i statusu otwarcia. Może ktoś patrząć na schemat połączenia i ten przełącznik
Tuya Zigbee - przełącznik beznapięciowy Moes to podpowie jak to prawidłowo połączyć, aby zadziałało to co planuje?