Parowanie urządzeń id3.pl (sonoff)

Cześć , nabyłem urządzenia kompatybilne z sonoff: sterowniki Wifi beznapięciowe (4ch i 1 ch)… Źródło: Allegro.
Mam problem z parowaniem. Zarówno w trybie zwykłym jak i kompatybilnym. Nie znajduje urządzeń.
Co więcej urządzenia są dobre (sparowałem z siecią sąsiadów w celach testowych…) . Mam już ok 30 urządzeń w sieci wifi ale inne sonoff-y się podłączają Czy macie jakieś doświadczenia z urządzeniami od HouseIQ (id3.pl). Myślę o jakiś szczególnych wymaganiach dot ustawienia sieci?
Oczywiście hasło, podłączenie do sieci 2,4GHz są poprawne…

(sonoff i inne)
WiFi masz tylko 2,4GHz czy 2,4GHz i 5GHz. Jeśli z 5GHz to na czas parowania wyłącz 5GHz.
Choć w jednym przypadku wymagało restart rutera

Podaj linki do modeli.

Sonoff 4CH DC 5-32V Sterownik Wifi beznapięciowy | Sonoff | (id3.pl)

Sonoff DC 5-32V WiFi+RF433 MHz Beznapięciowy z RF | Sonoff | (id3.pl)
Niestety nie mam tam konta (nie jestem hurtownikiem) i nie mam dostepu do instrukcji o której wspomina się na stronie…

Edit:

@krskrab tak mam 2,4 /5 GHz ale z różnymi SSID. I tak spróbuję i tego. dzięki

Podejrzewam, że problem z podłączeniem do sieci Wi-Fi może wynikać z ustawienia samego hasła czy nazwy SSID. Prawdopodobnie Twoje hasło zawiera znaki specjalne, które uniemożliwiają prawidłowe połączenie z ESP. Poniżej wyjaśnienie z dokumentacji Tasmota, jest też w nim wzmianka o innym powodzie, może nim być użycie identyfikatora SSID dłuższego niż dozwolone 32 znaki.

niestety żaden z tych przypadków nie występuje. Dzięki za dokumentację może coś mnie naprowadzi

Edit:

I już cos mi wpadło w oko:

Some Tasmota devices also have issues with OFDMA (WiFi 6) enabled on the 2.4GHz band. Disabling OFDMA can solve problems with WiFi failing to connect.

A ja używam WiFi 6… sprawdze i tę opcję…