mam taki a chcę żeby w nim były wypisane przedmioty jak na stronie
Edit:
Nie można odczytywać wiadomości z poziomu HA tylko nadal trzeba zaglądać do aplikacji?
Edit:
Nie można odczytywać wiadomości z poziomu HA tylko nadal trzeba zaglądać do aplikacji?
To zrób to co proponowałem.
Wiadomości od nauczycieli są w atrybutach encji {sensor.latest_message…}.
Witam
Ktoś ogarnoł notyfikacje w automatyzacji? Za cholerę niechce mi to działać. Konkretnje chce aby po wpisaniu przez nauczyciela wiadomosci wyskakiwało mi powiadomienie.
Hejka, ja ostatnio robiłem ale w node red i śmiga , korzystałem z flow umieszczonego tutaj w wątku, tylko pozmieniać pod siebie
kurde ja używam wbudowanego w HA automatyzacje
Ze szklanej kuli nie dowiem się jakiej wersji używałeś i jaką obecnie używasz , u mnie działa na HA 2023.2.5.
i będzie działał ale na nowej core-2023.3.0 znów sie pewnie API wysypało z powodu nieprzestrzegania standardów przez vulcan. Cos podobnego już było przy aktualizacji HA do wersji 2022.9.1, wszystkie encje stały się niedostępne.
Unable to install package vulcan-api==2.2.1: ERROR: Cannot install vulcan-api==2.2.1 because these package versions have conflicting dependencies. ERROR: ResolutionImpossible: for help visit https://pip.pypa.io/en/latest/topics/dependency-resolution/#dealing-with-dependency-conflicts [notice] A new release of pip is available: 23.0 -> 23.0.1 [notice] To update, run: pip install --upgrade pip
Też za szybko kliknąłem tak mi sie spieszyło do usunięcia kilkunastu template tylko ze względu na mozliwość dokonania zaokragleń w encjach z wieloma miejscami po przecinku.
… core 2023.3.0 ( aktualizowałem wczoraj wieczorem i od tamtej pory nie działa). Jak zaktualizować API ?
@Waldemar @MariuszAK
Zgłoście issue u autorów integracji, a tymczasem proponuję
ha core update --version 2023.2.5
Już to uczyniłem
https://github.com/Antoni-Czaplicki/vulcan-for-hassio/issues/40
PS. Problem był spowodowany przez inne wersje biblioteki API w integracji wbudowanej i tej customowej z tego repozytorium. Naprawione w 0.14.2 , szybka reakcja
Można pobrać i po problemie.
Prośba o pomoc.
Nie potrafię uzyskać wszystkich encji.
Dla jednego dziecka wszystko jest ok.
Dla drugiego tylko kalendarz.
Instalacja niestandardowa HACS.
Przed aktualizacją było ok. Po aktualizacji HA i integracji z HACS dla jednego dziecka jest tylko kalendarz.
Dziwna sprawa, tak jak samo się zepsuło, tak samo się naprawiło.
Ciekawe czym było to spowodowane? Może akurat dla tej szkoły nie były dostępne te encje przez jakiś czas, prace serwisowe itp.
Witam, chciałem się zapytać czy u Was też występuje problem z wyświetleniem encji:
Szczęśliwy numerek
Ostatnia obecność
Ostatnia ocena
Ostatnia wiadomość
Zadanie domowe
Kolejny sprawdzian?
Kalendarz z planem lekcji wyświetla prawidłowo, a powyższe encje są cały czas niedostępne.
Usuwałem dodatek vulcan i dodawałem ponownie i niestety jest ten sam efekt. Cały czas było wszystko ok do zeszłego tygodnia.
Problem jest ale nie został naprawiony, jeszcze…
Cześć,
Udało się komuś zrobić listę wiadomości z ostatniego miesiąca ?
Wersja listy Artura niestety się nie sprawdzi bo pomocnik ma ograniczenie do 255 znaków.
U mnie padło, ale to raczej nie wina integracji tylko bardziej wyłączenia systemu vulcan w szkołach. Po dodaniu od nowa dodało kalendarz i nic więcej.
Witam czy też macie problem od 1 września z integracja? Z tego co widzę to teraz dziennik vulcan przekształcił się w eduVulcan. Czy ktoś próbował zrobić aby znowu współgrało z HA?