Cześć,
Czy jak w szambie zanurzę rurę zamkniętą od góry pokrywką i do tej pokrywki od spodu przymocuję czujnik ciśnienia, to będę mógł określić poziom napełnienia?
Pozdrawiam
Cześć,
Czy jak w szambie zanurzę rurę zamkniętą od góry pokrywką i do tej pokrywki od spodu przymocuję czujnik ciśnienia, to będę mógł określić poziom napełnienia?
Pozdrawiam
Teoretycznie tak.
Ci którzy robili podobne eksperymenty twierdzili jednak, że są 2 trudne do przezwyciężenia problemy:
Jednak do odważnych świat należy.
Dzięki za odp, tego mi było trzeba!
@szopen - Jest cos gotowego do kupienia, taniej niz czujnik temperatury wilgotności i ciśnienia od aqara?
Poszukaj w podobnych tematach
szambo
Czytałem ostatnio na stronie producenta hd2410c (radarowy czujnik obecnosci) to jest firmie Hlktech.net, że mają też czujniki radarowe poziomu lustra wody. Może tędy droga?
Ja polecam mojdomek.eu - ich czujnik działa u mnie już 4 lata, jeszcze nawet baterii nie wymieniałem…
Może się wypowiem według mnie najlepszym sposobem jest użycie przetwornika ciśnienia poziomu cieczy 4-20mA. Do tego podpiąć ESP przez konwenter prąd-napięcie (4-20mA do 0-3.3V). Powiem jeszcze że sąda wymaga zasilania 12 lub 24v.