stworzyłem sobie pomocnika, typ tekst - tak dla testu i nauki
jak go usunąć ?
próbuje wszelkie opcje ( trzy kropki w narożniku, ustawienia w narożniku ) i nigdzie nie widzę opcji usuń.
Wydaję mi się że pomocnik został stworzony z błędem ( wpisałem jakiś przykład template do pola tekst ) … i może dlatego nie wyświetla mi się karta ustawień tego pomocnika.
niestety kiedy klikam w ‘śrubka’ to nie pokazuje się ta karta opcji z elementem usuń w dolnym lewym rogu.
inni pomocnicy - tak to mi sie pokazuje.
ale akurat ten pomocnik - nie ! … po kliknięciu śrubki nic się nie pokazuje
PS --edycja postu
Niestety moderator usunął mój post …bo podobno kolejnych pytań nie wolno zadawać w kolejnym poscie tylko trzeba dopisywać do tego pierwszego …więc dla czytającego nie widać kolejności wypowiedzi i sensu dyskusji …ale trudno - takie debilne zasady forum …
więc cytuję moje kolejne pytanie …
" spróbuj utworzyć pomocnik typu tekst, nazwa blebleble pomocnik sie pojawia ale jak kliknę ustawienia (śrubka) to nic się nie pojawia ! frowning … nie ma możliwości usuń "
@Lomax1983… są takie, których nie można usunąć!? @Adam_M… odszukaj utworzonego pomocnika w encjach i tam spróbuj usunąć. Wówczas zniknie z zakładki pomocnik.
Mimo to kliknij usuń, po restarcie HA powinien zniknąć.
Dosłownie przed chwilą usunąłem nieusuwalnego pomocnika w ten sposób, ale nie dam głowy, że to uniwersalna metoda.
spróbuję restart … ale wygląda że to jakiś błąd.
jak tworzę sobie pomocnika typu tekst to pojawia się , mogę go używać …ale nie mogę go edytować ani usunąć.
ktoś mądry powinien to sprawdzić
PS … po restarcie HA pojawiła sie opcja usunięcia pomocnika