Problem po aktualizacji

Witam,

Po aktualizacji node-red-contrib-home-assistant-websocket do wersji v0.66.0 node “call service” zmieniło się na node “action”.
Wszystkie automatyzacje które wykorzystywały node switch pokazują błąd "InputError: Invalid action format: "

Czy ktoś się z tym już spotkał.

Tak ja się spotkałem, czytając zmiany jakie wprowadzono w najnowszym sierpniowym wydaniu Home Assistant Core …

@konrad861 skoro zrobiłeś aktualizacje w NR do najnowszej wersji to teraz aby działało musisz zrobić aktualizację HA do najnowszej wersji.

Mam zaktualizowane oba HA i NR do najnowszych wersji. W dalszym ciągu w node red mam błąd "InputError: Invalid action format: ".

Screenshot - 18.08.2024 , 21_54_28

Co to za nod Action node?

Lub skorzystaj z https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-zigbee2mqtt

@artpc … te nody zigbee to dobrze Ci działają?
U mnie coś się porobiło, że nie da się ustaic tak aby wywowac turn_off. Zrobisz deploy i dzialą tylko raz. Kolejny deploy ustawia nody na turn_on. Teraz muszę pisac bezpośrenio do mqtt.

Działa normalnie, jak działało wcześniej.

zigbee.json (7,0 KB)

Dzięki… nie wiem nawet kiedy mi się to wniosło, ostatnio coś musialem zmienić i po deploy proces przestał działać. Co ciekawe… nie ruszane procesy działały dobrze.
Nie będę dochodził - przestałem używać bo ta paczka to tylko ułatwiacz, a i tak wszystko w końcu sprowadza się do mqtt.