Problem z atomic-calendar-revive

Jaka może być przyczyna braku rozszerzenia interfejsu atomic-calendar-revivew rozszerzeniu HACS? Próbowałem wyszukać go na różne sposoby - brak zasobu. Próbowałem dodać repozytorium do HACS - krzyczy, że już jest zintegrowane.
HA aktualne, HACS aktualne.
Próbowałem zainstalować kartę ręcznie - niestety wyrzuca błąd:
Custom element doesn’t exist: atomic-calendar-revive.
type: custom:atomic-calendar-revive
entities:

• entity:calendar:xxxxx*

Proszę o pomoc.

folder www:
image

zasoby lovelance:

Przede wszystkim, zastanawia mnie to, dlaczego nie widać tego dodatku bezpośrednio w HACS, a repozytorium dodać nie można.
Przeglądarkę odświeżałem wielokrotnie jak i restartowałem HA.

A odświeżyłeś przeglądarkę?

Sprawdź czy w lokalizacji:

config/www/community

masz folder

atomic-calendar-revive

Jeżeli instalowane z HACS to powinno wyglądać tak
/hacsfiles/atomic-calendar-revive/atomic-calendar-revive.js?hacstag=xxxxxxxxxx
Usuń stare foldery,

ścieżki zrestartuj HA i zainstaluj ponownie atomic-calendar-revive

Podstawowym problemem jest to, że nie widzi tego dodatku w HACS. Foldery zakładałem ręcznie, stąd niezgodne/inne nazewnictwo plików.
Spróbuję jeszcze usunąć.

A szukasz w zakładce “Interfejs użytkownika”?

Dawno instalowałeś HACS? (pytam bo jestem ciekaw czy pobrał już wszystkie repozytoria)

szukam dobrze, HASC zainstalowany ponad 2 tygodnie temu. jak próbuję dodać repo atomic, krzyczy, że już obecne.

1. Ale po co próbujesz dodawać repo, które jest standardowe?
    Jeśli już je dodałeś to napisz jak to konkretnie zrobiłeś to spróbuję zreplikować problem
    Edit: w ten sposób nie udało mi się spartolić HACSa
  2. usunąłeś śmietnik w systemie po ręcznych próbach instalacji z pominięciem HACS?
  3. Zrestartowałeś hosta?

PS Jeśli chcesz naprawić HACS (bo jesteś pewien, że to nie jest problem z resztkami po próbach instalacji tej integracji poza HACS), to ja nie widzę innej drogi niż jego pełne usunięcie, a potem świeżą instalację (to potrwa łącznie do 2 dni)

Zrób backup, bo usunięcie HACS może usunąć też wszystkie integracje instalowane za jego pomocą (ale gdy go instalowałeś wyraziłeś 4 zgody, które w skrócie są zrzeczeniem się jakiejkolwiek odpowiedzialności jego autorów i potwierdzeniem, że poradzisz sobie sam z problemami).

Dziękuję za pomoc.
Przypadek traktuję tak trochę jako akademicki, nie działa - trudno, tylko co jest tego przyczyną - to jest interesujące. Staram się robić wszystko zgodnie z procedurą.

1. przede wszystkim chciałem zainstalować dodatek w hacs, nie udało się i spróbowałem dodać repo atomica - dostałem info, że już jest. Zgodnie ze wskazówkami ze strony github atomica pobrałem atomic-calendar-revive.js wrzuciłem do folderu * /config/www/community/atomic-calendar-revive/ oraz dodałem ścieżkę w zasobach lovelance.
    Dodanie niestandardowej karty nie powiodło się niestety.
  2. nie ukrywam, że raczkuję w temacie HA, HACS itd. co rozumiesz pod pojęciem usunięcia śmietnika? a system resetowany wielokrotnie podczas instalacji innych dodatków, które tak na marginesie działają normalnie.
  3. jeszcze wstrzymam się z usuwaniem HACSa :slight_smile: może uda się ożywić uparciucha :wink: Kopię robię regularnie.
    Gdzie mogę sprawdzić, jakie repozytoria są w sandardzie z HACS?
  1. Sprawdziłem na 4 instalacjach - jest dostępny jako standardowe repozytorium
    pobiera się on do /config/www/community/atomic-calendar-revive
    czyli w sambie znajdziesz to tam
    \\twoj_ha\config\www\community\atomic-calendar-revive
    mimo to zasoby wskazują na
    /hacsfiles/atomic-calendar-revive/atomic-calendar-revive.js?hacstag=246549747620
    i tu najlepsze - działa

2. rozumiem usunięcie wszystkiego co stworzyłeś ręcznie, czyli spoza HACS (nie wiem co i gdzie dograłeś ręcznie jako pliki, ani co edytowałeś) chodzi o usunięcie tych zmian i restart HA po wszystkim

3. twój wybór, pytałem kiedy instalowałeś HACS, bo pobranie wszystkich repozytoriów ostatnimi tygodniami zajmowało mu po 2 dni (więc jeśli zainstalowałeś go przed chwilą to nie oczekuj że będzie działał od razu)