Jaka może być przyczyna braku rozszerzenia interfejsu atomic-calendar-revivew rozszerzeniu HACS? Próbowałem wyszukać go na różne sposoby - brak zasobu. Próbowałem dodać repozytorium do HACS - krzyczy, że już jest zintegrowane.
HA aktualne, HACS aktualne.
Próbowałem zainstalować kartę ręcznie - niestety wyrzuca błąd: Custom element doesn’t exist: atomic-calendar-revive. type: custom:atomic-calendar-revive entities:
Przede wszystkim, zastanawia mnie to, dlaczego nie widać tego dodatku bezpośrednio w HACS, a repozytorium dodać nie można.
Przeglądarkę odświeżałem wielokrotnie jak i restartowałem HA.
Podstawowym problemem jest to, że nie widzi tego dodatku w HACS. Foldery zakładałem ręcznie, stąd niezgodne/inne nazewnictwo plików.
Spróbuję jeszcze usunąć.
Ale po co próbujesz dodawać repo, które jest standardowe?
Jeśli już je dodałeś to napisz jak to konkretnie zrobiłeś to spróbuję zreplikować problem
Edit: w ten sposób nie udało mi się spartolić HACSa
usunąłeś śmietnik w systemie po ręcznych próbach instalacji z pominięciem HACS?
Zrestartowałeś hosta?
PS Jeśli chcesz naprawić HACS (bo jesteś pewien, że to nie jest problem z resztkami po próbach instalacji tej integracji poza HACS), to ja nie widzę innej drogi niż jego pełne usunięcie, a potem świeżą instalację (to potrwa łącznie do 2 dni)
Zrób backup, bo usunięcie HACS może usunąć też wszystkie integracje instalowane za jego pomocą (ale gdy go instalowałeś wyraziłeś 4 zgody, które w skrócie są zrzeczeniem się jakiejkolwiek odpowiedzialności jego autorów i potwierdzeniem, że poradzisz sobie sam z problemami).
Dziękuję za pomoc.
Przypadek traktuję tak trochę jako akademicki, nie działa - trudno, tylko co jest tego przyczyną - to jest interesujące. Staram się robić wszystko zgodnie z procedurą.
przede wszystkim chciałem zainstalować dodatek w hacs, nie udało się i spróbowałem dodać repo atomica - dostałem info, że już jest. Zgodnie ze wskazówkami ze strony github atomica pobrałem atomic-calendar-revive.js wrzuciłem do folderu * /config/www/community/atomic-calendar-revive/ oraz dodałem ścieżkę w zasobach lovelance.
Dodanie niestandardowej karty nie powiodło się niestety.
nie ukrywam, że raczkuję w temacie HA, HACS itd. co rozumiesz pod pojęciem usunięcia śmietnika? a system resetowany wielokrotnie podczas instalacji innych dodatków, które tak na marginesie działają normalnie.
jeszcze wstrzymam się z usuwaniem HACSa może uda się ożywić uparciucha Kopię robię regularnie.
Gdzie mogę sprawdzić, jakie repozytoria są w sandardzie z HACS?
Sprawdziłem na 4 instalacjach - jest dostępny jako standardowe repozytorium
pobiera się on do /config/www/community/atomic-calendar-revive
czyli w sambie znajdziesz to tam \\twoj_ha\config\www\community\atomic-calendar-revive
mimo to zasoby wskazują na /hacsfiles/atomic-calendar-revive/atomic-calendar-revive.js?hacstag=246549747620
i tu najlepsze - działa
rozumiem usunięcie wszystkiego co stworzyłeś ręcznie, czyli spoza HACS (nie wiem co i gdzie dograłeś ręcznie jako pliki, ani co edytowałeś) chodzi o usunięcie tych zmian i restart HA po wszystkim
twój wybór, pytałem kiedy instalowałeś HACS, bo pobranie wszystkich repozytoriów ostatnimi tygodniami zajmowało mu po 2 dni (więc jeśli zainstalowałeś go przed chwilą to nie oczekuj że będzie działał od razu)