Może jeszcze w oponki napierdzieć?
Nie chce mi się przepisywać internetów. Stosuje się gdy chce się np. po if zblokować klika kolejnych instrukcji jako jeden blok.
Mam jeszcze takie pytanie
Czy ktoś z Was używa Noda AND lub OR?
Jeżeli mam zrobione flow czy zmienną global która przyjmuje jakąś wartość to czy ja muszę tego Noda łączyć z Nodem AND/OR? Czy to działa tak że jak w AND wrzucę dane flow/global to AND już go widzi i nie ma potrzeby ich łączenia
jeśli używasz noda “switch” to musi dostać informację na wejściu (zdjęcie drugie).
PS.Jeśli to node-red-contrib-bool-gate to też, ale w tym przypadku możesz też z kontekstu przepływu lub z globalnego kontekstu pobrać.
swich dostaje na wejsciu info przez co flow ma wartosc 0 lub 1 natomiast z tego co zauwazylem gdy tych flow (zdjecie drugie poprzedniej wiadomosci) nie polacze z wejsciem do noda AND to NOD AND nie pobiera/odswieza tej informacji, byc moze by pobral gdyby mial chociaz jeden ‘trigger’ ktory zmusilby go do odswiezenia wszystkich warunkow/flow wewnatrz (wewnatrz tego NODa AND mam 3 warunki pochodzace z flow wlasnie)
ucze sie dopiero NODE RED stad byc moze glupie pytania ale juz widze ze sporo rzeczy mi sie klaruje
z góry przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc
Popracuj trochę na właściwą terminologią
Wiesz jaka to męka aby zrozumieć o co kaman. Najpierw trzeba przekompilować jakie w danej chwili ma użyte określenie, następnie wstawić właściwą interpunkcję. Potem to już z górki i można spróbować odpowiedzieć