korzystam z Digitizer - AI on the edge do odczytu wodomierza. Problem polega na tym, iż co jakiś losowy czas brakuje wartości Value
inne wartości są odczytywane poprawnie. Czasem pomaga restart prądowy innym razem wgranie firmware a jeszcze innym zwykły restart, Czy ktoś z was ma podobną sytuację lub może ktoś wie jak temu zaradzić. W logu jest taki błąd.
Jeśli zdjęcia są OK, to należy podejrzewać problem ze sprzętem.
To przyklej kamerę (de facto jej przetwornik) do radiatora, potencjalnym źródłem problemu może być przegrzewanie przetwornika.
Obejrzyj zdjęcia z momentu występowania problemu.
Wymień kartę na nową (a obecną sprawdź, czy nie występują na niej błędy zapisu).
jedyne czego nie testowałem z Twoich podpowiedzi to karta. Ale jest nowa, inne parametry są ok, log nie zgłasza błędów zapisu dlatego nie za bardzo wiem czego mam się doczepić
Najbardziej podejrzany jest przetwornik - czasem się zdarza, że losowo zdjęcie się nie uda z przyczyny po stronie jego niestabilnej pracy, w desperacji możesz rozpiąć złącze ZIF wyczyścić styki na taśmie alkoholem i spiąć ponownie, ale szanse że to coś zmieni są niewielkie.