Od kilku dni mam problem z powyższą integracją. Oto logi:
Rejestrator: homeassistant.helpers.frame
Źródło: helpers/frame.py:324
Pierwsze zdarzenie: 16:20:17 (1 zdarzenia)
Ostatnio zalogowany: 16:20:17
Wykryto, że integracja niestandardowa "dreame_vacuum" jawnie ustawia config_entry przepływ opcji, który jest przestarzały w custom_components/dreame_vacuum/config_flow.py, wiersz 247: self.config_entry = config_entry. Spowoduje to, że przestanie działać w Home Assistant 2025.12, utwórz raport o błędzie na https://github.com/Tasshack/dreame-vacuum/issues
Rejestrator: custom_components.dreame_vacuum
Źródło: custom_components/dreame_vacuum/coordinator.py:443
integracja: Dreame Vacuum (dokumentacja, Problemy)
Pierwsze zdarzenie: 16:16:21 (14 zdarzenia)
Ostatnio zalogowany: 16:30:18
Rozpoczęcie integracji nie powiodło się: Śledzenie zwrotne (ostatnie wywołanie ostatnie): Plik "/config/custom_components/dreame_vacuum/coordinator.py", wiersz 437, w _async_update_data oczekiwania na self.hass.async_add_executor_job(self._device.update) Plik "/usr/local/lib/python3.13/concurrent/futures/thread.py", wiersz 59, w wyniku uruchomienia = self.fn(*self.args, **self.kwargs) Plik "/config/custom_components/dreame_vacuum/dreame/device.py", wiersz 2815, w aktualizacji podnieść DeviceUpdateFailedException("Nie można uzyskać dostępu do urządzenia") from Brak custom_components.dreame_vacuum.dreame.exceptions.DeviceUpdateFailedException: Nie można uzyskać dostępu do urządzenia
Rejestrator: py.warnings
Źródło: custom_components/dreame_vacuum/dreame/protocol.py:17
integracja: Dreame Vacuum (dokumentacja, Problemy)
Pierwsze zdarzenie: 16:34:06 (1 zdarzenia)
Ostatnio zalogowany: 16:34:06
/usr/local/lib/python3.13/site-packages/miio/miot_device.py:23: FutureWarning: functools.partial będzie deskryptorem metody w przyszłych wersjach Pythona; zawiń go w enum.member(), jeśli chcesz zachować stare zachowanie Bool = partial(_str2bool)
Dziękuję za odpowiedź. Mam v2.0.0b16 (bo w poradnikach jak połączyć Dreame z HA było, żeby instalować wersje beta). I to chyba jest najnowsza beta. Prosze podpowiedz mi jak zmienić wersję z beta na “normalną” bo przy próbie dodania istniejącej już integracji od razu wchodzi w ustawienia, a sam nie aktualizuje