Cześć. Przeskoczyłem z bramki Tuya na integracje poprzez skyconnect i ZHA. Mam problem z jednym urządzeniem (jak w tytule).
Jest najdawane, działa, ale po chwili automatycznie się włącza lub wyłącza (w zależności od wartości klastra jak na zdjęciu (gdy true, włącza się samoistnie, gdy false, wyłącza)
Używam tych modułów z Z2M ale najnowsze kupione moduly mają błąd firmware objawiający się nieprawidłowym odczytem jasności tzn. jasnosc na poziomie 210, ustawiam 230, żarówka sie rozjaśnia, wysyłam zapytanie o poziom jasności i dostaję np. 251, żarówka w tym momencie zmienia jasność. Czy coś podobnego obserwujesz w ZHA?
Jeszcze większy problem jest z modulami OXT mini ściemniacz 1CH, te najnowsze są całkowicie pozbawione możliwości odczutu ustawionej jasności co powoduje, że przy pewnej kombinacji automatyzacji nie mozna wyłączyć światła z przycisku.
Udało mi się w ZHA wszystko zrobić. Działa jasność, stan, generalnie troszkę było debugowania gdzie jest problem i co zrobić, jak to z tuya, wszystko po swojemu. Nie zapisywał wartości on_off sam, wiec trzeba było mu pomoc. Jasność, w innym formacie niż standardowo, trzeba było przeliczać. Itd itp
Jak pisałem wcześniej są problemy z obsługą tych modułów w Z2M, zrobiłem szybki test i sparowałem ten moduł w ZHA i o dziwo wszystko działało poprawnie ale w ograniczonej funkcjonalności np. brak możliwości ustawienia min i max jasności dla każdego kanału w przypadku używania przycisku dzwonkowego, w Z2M wygląda to tak: