A też miałeś problem ,że nic ci nie działało?
Mam Flow gdzie pokazuje mi brak noda stoptimer ,ale to jest w jednym flow na 15 innych.
A żadne z nich nie działa i nie mogę w nodach zmienić encji oraz urządzenia bo nic nie znajduje.
OK, już działa.
Usunąłem błędne nody (stoptimer) zrobiłem restart NR - jako że nie zadziałało to zrobiłem restart Supervisora i całego Hosta.
Dopiero wtedy zadziałało
Noda stoptimer wcale nie musiałeś usuwać. Wystarczyło ponownie go doinstalować z palety dostępnych w bazie internetowej nodów, gdzie nadal jest dostępny i prawidłowo działa.
A swoją drogą takie posunięcie jak to kasowanie nodów tylko dlatego że używa ich niewielu użytkowników jest zupełnie nielogiczne, zwłaszcza że w bazie nadal są dostępne i obsługiwane przez Nod-Reda. Takie widzimisię autora dodatku do HA.
To się nazywa optymalizacja, nie mogę dyskutować ze statystyką, jeśli odsetek użytkowników jest bardzo niski to się trzeba liczyć z takimi posunięciami (m.in. z tego powodu wycięto w HA np. natywną obsługę GPIO na platformie RPi).
Załóż issue i namów wszystkich, którzy mają problem z tego powodu by się tam dopisali - tylko w ten sposób feedback skutecznie dotrze do autora.