A po kiego grzyba?
Nie dajesz rady z najprostszymi rozwiązaniami ale lecisz z siekierą na Słońce?
Jasne, jak najbardziej rozumiem
Tu masz instrukcję:
Ale ustalmy fakty, bo póki co to jest jakaś walka z wiatrakami a żadnych istotnych informacji nam nie przekazujesz.
Jakiego masz dostawcę internetu (może tam jest coś istotnego w jakimś panelu klienta)?
Zerotier czasami nie działa na niektórych BTSach Orange (nie dociekałem dlaczego, ale fizycznie doświadczyłem tego w Warszawie i Białymstoku) w przypadku innych operatorów nigdy nie trafiłem na takie anomalie, w tych samych warunkach Tailscale działało nadal.
Z punktu widzenia zdalnej diagnozy w sumie najważniejszy w tym momencie jest router B
ze szklanej kuli odczytałem, że na WAN masz klienta DHCP więc pokaż co masz - jaki dostajesz adres i z jakiej puli (IP, maska, brama, DNSy)
oczywiście adresacja LAN też nas interesuje
@boskikak
bardzo chwalę rozwiązanie AIS-cloudlared, ale niestety jest ono mocno zawodne, więc konieczny jest jakiś backup
ale jak tak będziemy przeskakiwać z kwiatka na kwiatek to diagnozy nigdy nie będzie
aha i zmień dostawcę internetu, bo ten jest niepoważny (skoro nawet nie panuje nad swoją witryną a zhakowaną stronę mają od 2020roku!! spytaj ich kiedy ostatnio zaglądali we własne aktualności…)
http://cybergrota.com.pl/aktualnosci/
hahaha
dostawca internetu i telefonii
pytanie
Dlaczego nie mozna sie do Was dodzwonic?
i ich odpowiedź
Mamy problem z centralą telefoniczną, lada chwila powinien być problem rozwiązany.
Myślę że problem jest tak przedstawiony że najlepiej było by zacząć wszystko od początku
Oczywiście zawsze zostaje dostęp od Nabu Casy i wtedy nie ma tematu
Freenom miał jakieś problemy dlatego musiałem kupić domene na rok za pińć złoty plus vat na cloudflare wszystko działa co zabawne… gdy cloudflare zadzialal sprobowalem jeszcze raz z tilscale i zdziwko bo tez działa. Problemem byl chyba w orange bo wczesniej nic nie zmienialem w zerotier, zaprosilem kuzyna i po swoim wifi sie łaczyl po gsm juz nie a tez miał orange… tak czy siak póki co dziala i to dwiema drogami wiec zawsze jakis, jak to mowicie “backup”? chciałem juz wczoraj podzielic sie dobrą nowiną ale mialem ograniczenie 15 wiadomosci dzieki jeszcze raz, za troche wiedzy i kilo cierpliwości. Cześć