Hej… Stworzy mi ktoś przykładową automatyzację.
Chciałbym żeby po włączeniu tv po godzinie 19:00 odpalało mi się światło.
Na którym etapie utknołeś?, wrzuć proces który stworzyłeś zobaczymy co jest nie tak.
Korzystałeś z procesów dostępnych na forum?
Podobno nod call-service odpala lampy… dodałem go ale nie bardzo wiem jak go skonfigurować
To za wiele nie podziałałeś, co do noda call-service @artur w Swoim filmie rozkłada go na czynniki pierwsze.
Dziękuje… Zerknę na video
Mam coś takiego… Ale automatyzacja działa jak się włącza tv po godzinie 16:10. Chciałbym żeby tez działało to w taki sposób że jak przed godziną 16:10 jest już włączony tv to samoczynnie się włączają te dwa switche. Na tą chwile jest tak że jak przed godziną 16:10 jest włączony tv to po 16:10 same się switche nie włączą
Czym spowodowane jest to, że chcesz aby oświetlenie włączało się po godz. 19.00? Może zamiast sztywnej godziny skorzystaj z encji sun.sun (czyli oświetlenie włączało by Ci się zależnie od położenia słońca w Twoim rejonie).
Po zachodzie słońca do godz. 23:00 wraz z włączeniem TV zapala się lampka z jasnością 100%, po 23:00 z jasnością 50%. PO wyłączeniu TV lampka gaśnie.
Właśnie ale to jest wszystko wraz z włączeniem… Nie działa to na zasadzie ze jak jest włączony cały dzień tv to się po zachodzi włącza światła… musi się zmienić status tv żeby to zadziałało
Dlatego potrzebujesz drugą automatyzację, trigerem jest zachód słońca, warunek jeśli tv włączony, call service zapal światła.
@Grzegorz_Kowalski poniżej masz jeden z moich procesów
w miejsce “Laptop” podajesz Swój TV a w miejsce “Lampka Laptop on” podajesz Swoje oświetlenie do włączenia a w miejsce “Laptop lampka off” Swoje światło do wyłączenia.
flows.json (3,3 KB)
Super… dziękuje Panowie. Jutro będę się bawił. Pozdrawiam