Witam. Zrobiłem sobie powiadomienie do rachunku za gaz wszystko działa, ale nie wiem jakiego noda użyć żeby rachunek mi wygłaszało tylko w ten dzień co przychodzi rachunek i o określonym przedziale czasowym. Używam teraz nodu inject ale nie do końca działa to jak jak chcę.
Skąd mamy wiedzieć co działa, a co nie do końca?
Czego oczekujesz, co zrobiłeś i co jest do poprawy?
Czego byś tam nie miał, a nie wiadomo, bo nie chcesz się pochwalić, to najlepiej integracja kalendarza google , w nim cykliczne wydarzenie “opłata za gaz”
Sprawdzasz status kalendarza i na jego podstawie powiadomienia
tak wygląda automatyzacja
Działa to tak że jak przychodzi rachunek to każdego dania mam przypomnienie o godzinie 12. Chciałbym robić tak że jak przejdzie rachunek jakiegoś dnia to ma powiadamiać mnie tylko w ten dzień kiedy przyjdzie i o określonym przedziale czasowym
Wygląda ładnie - tak kolorowo
Nie! … nie będę ciągnął za język.
czego nie rozumiesz, wydaje mi się że napisałem to jasno
Zrób sobe znacznik nowej wiadomości.
Wysyłaj powiadomienie gdy jest ustawiony, po czy go kasuj.
Dzięki temu wykona się tylko raz, po tym jak przyjdzie nowa faktura.
Jak się robi ten znacznik ?. Ja bardzie myślałem o jakimś nodzie żeby to robiło się automatycznie
Nikt jeszcze chyba nie zrobił takiego noda co by obsługiwał rachunek za gas andrzeja - rachunek o nieznanej formie i nieznanym źródle.
Taki znacznik można zrobić używając zmiennych kontekstowych porównując np. datę wystawienia rachunku - obecnego z poprzednim.
źródło jest znane pobieram informacje z API poprzez integrację
@andrzej04 …nie będę pracował na rysunkach - nie mam czasu szukać co to za integracja i w jakiej formie zwraca informacje.
Abyś zrozumiał o co mi chodzi to odpowiem w Twoim stylu.