Witam. Zrobiłem sobie prostą automatyzację do drzwi w łazience na sonofie SNZB-04P automatyzacja samo w sobie działa tylko nie tak jak bym chciał. Automatyzacja działa po każdym otwarciu drzwi z automatu a ja chciałbym żeby ona się uruchamiała tylko gdy ktoś wejdzie lub wyjdzie z łazienki i nie zamknie drzwi (jeśli ktoś wejdzie lub wyjdzie i zamknie od razu drzwi to on ma się nie uruchamiać ). Domyślam się że muszę dać jakiś warunek, ale nie wiem jaki
Możesz zamiast delay, użyć trigger i po zamknięciu drzwi wysyłać msg.reset , co zapobiegnie wysłaniu powiadomienia.
Sprawdz sobie na początek to flows (1).json (2,7 KB)
Nie jest to kompletny flow, bo nie rozumiem do końca tej koncepcji, a ty nie jesteś wylewny w opisie.
koncepcja jest taka że powiadomienie ma działać jak drzwi są otwarte powyżej jakiegoś czasu np wchodzę lub wychodzę z łazienki i od razu zamykam za sobą drzwi to automatyzacja ma nie działać, ale jak wyjdę lub wyjdę i nie zamknę drzwi po upływie np 3 s to ma się włączyć automatyzacja
Tyle to wiadomo i taki proces masz wrzucony wcześniej.
Ale Ty w swoich zmaganiach masz dwie funkcje z różnymi wiadomościami i o ile wiadomo co zrobić z pierwszą, to przez namnożenie nodów switch i delay nie bardzo wiadomo co z drugą
Edytowałem na szybko ten twój flow i zmieniłem węzeł zamiast zwykłego delay dałem trigger. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałem to co chciałeś. flows.json (2,9 KB)
A to sorry może trochę źle zrozumiałem. Sprawdziłem też te flow co wystawiłeś i jest dobre t7ylko zmienić trzeba czas bo autor pisał że 3s a tam jest 5s choć te 3s wydaje mi się mało.
Allon Sprawdziłem ten flows i ogólnie jest ok bo automatyzacja uruchamia się po zadanym czasie tylko, że chciałbym żeby to podziękowanie było tylko w tedy kiedy minie czas zadany bo teraz jest tak że za każdym razem dziękuję czy zamknę normalnie czy po czasie a chciałbym tylko żeby dziękowało po czasie określonym