Pomysł nie mój - ja to musiałem jakoś połączyć i “pożyczałem” z dwóch stron jak to zrobić.
Komendę ssh podajesz w terminalu HA a nie na konsoli i bez znaków " " na początku i końcu.
Tak sprawdzasz czy w ogóle polecenie zadziała po wpisie do configuration.yaml.
Pytasz do Grafany ? - u mnie się to rysuje jakbym wstawił.
I nie wiem co to znaczy “64” - w sensie gdzie mam taki atrybut, jeśli pytanie było do mnie skierowane
Przepraszam za zamieszanie już nie aktulane już dziala jak powinno w sumie nie wiem do końca czemu tak było ale ważne że działa, a jeśli chodzi o ten atrybut to czemu zapisywał się w cudzysłowie(64 to przypadkowa wartość temp) , bo później przez to wykres nie rozpoznawał prawidłowo liczby
Nie ja jestem autorem modyfikacji - grzebiemy bezpośrednio w plikach konfiguracyjnych.
Trudność polegała na tym iż opis był do wersji 6.3 a tu jak widać jest 7.0 więc ja laik totalny grzebałem po omacku bo są różnice w plikach.
Niestety nie mogę a grzebać drugi raz nie chcę - przeinstalowałem PROXMOXA a nie mam kopi tych plików.
W tym wątku co podałem jest to opisane - tylko najpierw utwórz kopie oryginalnych plików - bo ja wariat grzebałem na żywca. Nie jest to trudne - PROXMOXA nie zepsujesz - chyba.
Sprawdzasz zmiany od razu na żywo - odświeżając stronę PROXMOXA. Jak skopiesz - to Ci trochę poucina widok i tak się bawisz aż uzyskasz efekt końcowy.
Lepszym rozwiązaniem jest export parametrów do Grafany - ale z tego co pamiętam też nie pokazywał temperatury a i tej konfiguracji nie posiadam obecnie bo…przeinstalowałem.