Po restarcie nie wykrywa encji odkurzacza.
Mimo to, po restarcie zgodnie z repozytorium denysdovhan dodałem plik vacuum-card.js do katalogu /config/www, następnie Konfiguracja/Daschboardy/Zasoby dodałem url /local/vacuum-card.js.
Nic to nie daje.
Jak kliknę Narzędzia deweloperskie i wpiszę vacuum nie pokazuje mi się żadna encja. Co mogłem przegapić?
Teraz już się w ten sposób nie zintegruje wspomnianego odkurzacza. Deweloperzy HA (dla mnie niestety) przerzucili to do w/w integracji.
P.S. Swój również miałem dodany przez configuration.yaml.
Dziękuję, z taką pomocą prosta sprawa.
Nie znalazłem jeszcze nigdzie jak zrobić bezpośredni przycisk do uruchamiania odkurzacza.
Chodzi o zwykłe odpalenie bez wyboru pomieszczenia. Teraz trzeba wejść w encję odkurzacza i kliknąć rozpocznij sprzątanie
Jeśli masz odpalone karty Piotra Machowskiego to powinna być już automatyzacja zwykłego sprzątania ,taka ikonka robocika na karcie. Wystarczy włączyć ją w automatyzacjach😉
Witam serdecznie
podepnę się pod temat
czy robiąc integracje z miio robota za pomocą tokenu usuwać trzeba urządzenie z aplikacji Mi home aby było to tylko lokalnie?
Dzięki za info taka wątpliwość ,jak mam podpięte pod 2systemy to mapę czyta z tego urządzenia z którego wystartuję ? ,i co w przypadku jak nie mam w HA żadnej mapy zrobionej .Tak pytam bo robię automatyzację z HA i mam wrażenie że robocik głupieje