To porównanie to z głowy? Nie wiesz jak wygląda zwykły silnik do rolet.
dodaj do tego po jednej krańcówce góra/dół i tak wygląda zwykły silnik.
Ciekawe że silnik pracuje i pokazuje 0W
To porównanie to z głowy? Nie wiesz jak wygląda zwykły silnik do rolet.
Ciekawe że silnik pracuje i pokazuje 0W
Wytłumaczenie jest dość proste (OP nie podał modelu, więc wziąłem pierwszy lepszy silnik tej marki ze zintegrowanym modułem sterującym)
Odpowiadam na Twoje komentarze na równym poziomie, z Twoimi wypowiedziami. Zwróć na to uwagę. “Zwykłe silniki” - a te niezwykłe to jakie? Podpiąłeś sonofa pod inny napęd i akurat wszystko zagrało. Też mi coś. Ja mam tutaj “Mobilusa”, czyli ten NIEZWYKŁY napęd, którego nawet sam nie wiesz co jest. Mało tego, gdybyś poserfował po internecie zobaczyłbyś, że z tymi silnikami z radiem są niedogodności. No ale po co przyjmować, że ktoś po drugiej stronie ekranu mógłby mieć choć cień racji?! Dzwoniłem na infolinie i do mobilusa i do sonofa i robiłem wszystko według ich instrukcji. Pomyślałeś o tym? Całe szczęście, że te dwie osoby, które doradzały mi co mam zrobić nie były tak zadufane w sobie jak Ty.
Masz pomysł na problem? –> Pisz! Nie masz? –> to zwyczajnie nie odpowiadaj, jak masz takie problemy ze sobą. Forum służy do innych celów, a nie pokazywaniu swojego JA. Nie jestem tutaj po to żeby czytać twoje wypociny tylko po to żeby czegoś się dowiedzieć.
Te niezwykłe to takie jak ty. Jakbyś czytał ze zrozumieniem i podawał jakieś użyteczne informacje to w pierwszym poście już byś wiedział że nie da się tego zrobić z twoim silnikiem.
Nie akurat zagrało bo gra to z każdym silnikiem który nie posiada wewnętrznych udogodnień.
Problemy to ja widzę po twojej stronie.
Wypociny znajdują się w twoich wszystkich twoich wypowiedziach, więc posurfuj w Internecie może ktoś ci pomoże ![]()
Świetnie się opisałeś, gratuluje. No więc jakbyś czytał ze zrozumieniem i widział, że zamieściłem na początku tematu schematy jak to podłączyłem, to już byś tak głupio nie pisał tutaj teraz. Nie wiem naprawdę co to za problem napisać komuś o to by je zamieścił - to tak a propos tego, że widzisz problemy wyłącznie po mojej stronie.
Nie muszę surfować po internecie, bo zwyczajnie zadzwoniłem na infolinie. Skoro masz taaaaaaaaki ogromny problem z dialogiem na forum to wykasuj to konto.
Kolejnemu adminowi doradzasz usunięcie konta na tym forum. Chyba pochylimy się zespołowo nad naszymi problemami i ocenimy zasadność dalszego tolerowania tego typu ataków.
Nie ma znaczenia kim on jest. Nie jest nikim ponad innych. Tu siedzi człowiek i po drugiej stronie ekranu siedzi człowiek. Nieważne jakim by kto nie był to nie zasługuje na takie traktowanie. Doradzam usunięcie i to z uzasadnieniem dlaczego! Co to jest za forum, w którym zwracasz się o pomoc, chcesz się czegoś dowiedzieć, a przyjdzie ci taki malkontent i narzeka? Odpowiecie mi na to pytanie jeden z drugim?
Tak jak Ci pisałem, że przerabiałem temat tych silników i skończyło sie ich wyrzuceniem. Skoro na infolinii to samo Ci powiedzieli to po co dalej brniesz i oczekujesz , że któryś z modułów zadziała próbujesz robić “protezę” sterowania roletą. To co wydałeś na moduły to prawie koszt nowego silnika bez sterowania radiowego. Moim zdaniem jesteś sfrustrowany, że kupiłeś badziew i efekt tego widać. Swoją drogą co to za pomysł rolety bez przycisku na ścianie.
Usunąłem - ponieważ dyskusja przesuwa się z techniki na semantykę.
Nie będziemy dalej rozkminiać kto i co powiedziała ( lub nie) lub pomyślał.
… Czesław Niemencz