Nie wklejaj ręcznie - zainstaluj przez HACS (próby robienia równocześnie instalacji ręcznej i stosowania HACS to chyba najczęstszy błąd - albo nie masz zainstalowanego HACS i instalujesz integracje ręcznie, albo masz HACS i instalujesz z HACS).
Masz w ogóle HACS? Jaki URL? przecież w HACS jest wyszukiwarka integracji i rozszerzeń (nie są to dodatki !!!)
Jeśli coś skopiowałeś już gdzieś ręcznie to to usuń i zrestartuj HA core (albo i cała maszynę).
A dopiero później bierz się za instalację
Jeśli mówisz o tym rozszerzeniu lovelace autorstwa nervetattoo
to jego dokumentacja jest nieco nieaktualna (chyba, że masz jakąś nietypową konfigurację?)
instaluje się go tak, i to w zasadzie wszystko, bo po udanej instalacji powinien sie samoczynnie przeładować interfejs
nie wszędzie strzałeczki dorysowałem, ale to jest całość prawidłowej instalacji (niczego nigdzie nie dogrywasz, ani nie dokładasz linka do zasobów - on po ponownym wczytaniu lovelace już powinien być na swoim miejscu i nie należy w tym grzebać).
Ok źle szukałem bo w dodatkach, a trzeba było w interfejs użytkownika
CDN ;p
edit: mam zasadnicze pytanie, do klimatyzatora wiem jak to zstosować, ale chcę też móc sterować tym zwykły grzejnik który załączał lub wyłączał by się w zależności o temperatury w pomieszczeniu. Reasumując czy da się ten dodatek wykorzystać do sterowania zwykłego sonoff na zasadzie On / Off ?