Cześć,
Jestem tutaj nowy, więc witam się ładnie i jednocześnie proszę o wyrozumiałość
Mam kocioł gazowy dwu Saunier Duval Thelia Condens 25A i adapter eBUSd z https://ebusd.eu/
Podpięty do Raspberry Pi Zero, działa, mogę odczytać podstawowe parametry z kotła i to tyle.
Utknąłem na tym, jak ustawić jakikolwiek parametr oraz jak podpiąć całość pod Home Assistant.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki
Witam. Czy rozwiazales problem? mam podobnie tylko dodarkowo dla “ulatwienia” mam sterownik exacontrol przez ktorego moge sterowac kotlem… natomiast nie potrafie zaladowac pliku tego regulatora…
Cześć,
Mam ten sam piec i sterownik exacontrol. Myślałem jak się zabrać za integrację i tak trafiłem tutaj.
Widzę, ze sprawa się nie posunęła w tym zgłoszeniu.
Dariusz jak się podłączyłeś z tym regulatorem ?
Krzysztof czy sprawa poszła do przodu, możesz napisać coś więcej o tym podłączeniu poprzez eBUS.
Regulator podłącza się do kotła przez ebus, równolegle wpina się interfejs np. ebus-USB i jego np. do RPI (na którym działa ebus).
Dzisiaj coś takiego odpaliłem i działa, potrafię zmieniać niektóre parametry sterownika z poziomu RPI. W HA po mqtt widzę parametry kotła i sterownika. Wszystko zrobione zgodnie z instrukcją do ebusd, pliki do kotła i sterownika załadowały się same.