Cześć wszystkim,
Podłączał ktoś może shelly pro 3 pod włączniki schodowe ?
Przy włącznikach instalacja 3 żyłowa bez N .
Poratuje ktoś diagramem jak podłączyć przyciski do shelly?
?
Cześć wszystkim,
Podłączał ktoś może shelly pro 3 pod włączniki schodowe ?
Przy włącznikach instalacja 3 żyłowa bez N .
Poratuje ktoś diagramem jak podłączyć przyciski do shelly?
Wystarczy odszukać w dokumentacji:
Dzięki taki diagram mam ale nie jestem techniczny w tym temacie, jeśli możesz wytłumaczyć jak to podłączyć będę wdzięczny.
Jak podłączyć do czego?
Musisz przedstawić w jaki sposób masz zrealizowaną instalację. Najlepiej narysować jej schemat, bo bez tego nie wiadomo nawet czy będziesz miał możliwość użycia Shelly pro 3, które zdaje się jest na szynę DIN. Czy mam zakładać, że wszystkie przewody schodzą się do rozdzielnicy? I w niej planujesz wykonanie wszystkich połączeń? Czy chcesz zmienić istniejące włączniki schodowe na przyciski? Jak wykonane są obwody do lamp/oświetlenia?
Tak jest to shelly na din w rozdzielnicy obok rozdzielnicy mam skrzynkę kablami oświetlenia(wszystkie polaczenia włączników z lampami) Są dwa włączniki do jednej lampy w rozmych miejscach, czyli zakładam że są połączone włączniki ze sobą i łączą się w skrzynce razem z zasilaniem lampy. Odnajdę kable od włączników i lampy i tu jest właśnie moje pytanie jak podłączyć dwa włączniki monostabilne do shelly.
Dwa włączniki schodowe możesz traktować jak “sklonowany” pojedynczy włącznik, z obu miejsc możesz włączyć i wyłączyć. Poglądowy schemat połączenia z shelly pro 3
Wielkie dzięki.
o to mi chodziło a do czego są te wolne 01 l1 02 L2 03 l3 tam kable od lampy idą ?
01 to wyjście na lampę, a L1 wejście fazy, ale to wynika ze schematu załączonego wcześniej. Tak ma być dla jednego obwodu
Wielkie dzięki za pomoc