Cześć. Czy komuś udało się zmusić lokalizator SinoTrack ST-901 do dogadania się z Addon’em Traccar w HA? Nie mam zewnętrznego IP więc szukam jakiś alternatywnych rozwiązań. Ktoś może coś podpowiedzieć?
Myślałem o wykorzystaniu NabuCasa (bo z tego typu dostępu zdalnego korzystam) ale nie mam pojęcia jak to skonfigurować. Znalazłem poradnik przesyłania danych lokalizacyjnych do Traccar przez NabuCasa ale w przypadku lokalizatora muszę mieć adres IP i port. W przypadku NebuCasa mam bardzo długi link, którego lokalizator nie przyjmuje. Jest inny sposób?
Niestety ale musisz mieć zewnętrzne IP , nawet dynamiczne. Sam mam St-901 i Traccara ale jako osobny komputer.
Zostaje Ci jeszcze opcja u kolegi - jak masz zaufanie.
Ja mam pomiędzy moim traccarem a a gps’em ustawione flespi i dopiero z flespi leci do traccar (jest specjalne połączenie, wtyczka czy coś takiego, już nie pamiętam dawno to ustawiałem)
Nie, wszystko na czuja. Mam wyrzuconą część serwerową na świat więc mam ustawione trackery tak, że wysyłają info o położeniu i do flespi i bezpośrednio do traccar natomiast flespi ma dość rozbudowane how-tos i takie spięcie jest do ogarnięcia choćby przez mqtt w ostateczności. Sprawdź to: How to stream IoT & telematics data to Traccar?