OK Panowie, ide rozłączyć tego mojego SLZB, ustawie wszystko do default i jeszcze raz spróbuje to ustawić.
Dam znać za jakiś czas jaki efekt.
Dzięki
OK Panowie, ide rozłączyć tego mojego SLZB, ustawie wszystko do default i jeszcze raz spróbuje to ustawić.
Dam znać za jakiś czas jaki efekt.
Dzięki
Różnica między nimi tylko w ilości możliwych urządzeń końcowych : 200 ; 300
Jeśli masz oryginalny zasilacz wtyczkowy to na 99% 24V i tyle dostajesz na porcie . Za mało.
Ale możesz zrobić taką sztuczkę, żeby podłączyć Mikrotika (bez zasilacza) przez PoEIn port 1 do TP_link PoE i sprawdzić czy MT ruszy ( i można się z nim połączyć)… wtedy do MT port5 podłącz SLZB.
Panowie - działa !
Problem był bardzo niepozorny. Opiszę rozwiązanie problemu.
Winna była RJ45, lub zaciskarka. Wykorzystany kabel to Bittner FTP, grube żyły, nie chińczyk gdzie są czasami cieńkie żyły. RJ45 to również FTP ekranowana - a pomimo tego jedna żyła miała przerwy w linku.
Po wymianie obustronie RJ45 - problem się rozwiązał.
Cieżko było zdiagnozować problem, ponieważ przedmiotowy kabel był w trudno dostępnym miejscu, pod sufitem. Po wpięciu urządzenia, link na SW pokazyłał OK, dopiero po wpięciu laptopa (na drabinie) link na karcie raz był a za chwile zrywał.
MariuszAK miał rację, da się zestawić tego typu urządzenie po PoE - dzięki
Nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzać RJ’tke.
Błąd był po mojej stronie - instalacji.
szopen
TP-Link TL-SL1218P - działa, nie ma problemu w dostarczeniu przez PoE zasilania
RobinI30
Z Mikrotikiem będę walczyć w najbliższej przyszłości, ponieważ mam do zrealizowania takie rozwiązanie - będę zgłębiać rozwiązanie za jakiś czas - powiadomie jak się zabiorę do tego
Jeszcze raz dzięki Panowie za podpowiedzi, odpowiedzi i motywację
Haha miałem pisać żebyś kabel podmienił, ale obiadem musiałem się zająć ![]()
Dlatego taki problem sprowadza się do równania z jedną niewiadomą. ![]()