[Sprzedam] Czytnik WMBUS CC1101 + ESP32 @ESPHome

Aktualizacja ogłoszenia w pierwszym poście :slight_smile:

Podziel się informacją co jest w środku.

WT32-ETH01 + radio E07

Czy zasilanie jest po POE ??

Oczywiście nie doczytałem, jak zwykle :slight_smile:

Dariusz, na samym początku pisze że na razie POE nie ma :slight_smile:

Myślisz, że ten sprzęt dałby się zmodyfikować?

1 Like

Pytanie jaka jest komunikacja pomiędzy ESP a układem ethernet. Jeśli SPI, to nie da rady, bo SPI jest potrzebne do radia i nie odpalisz obu. Jeśli RMII to tylko kwestia czy masz wolne piny w ESP:)

W obecnie produkowanej/dostępnej (bo nie wiem czy nadal jest w produkcji) wersji jest RMII na IP101 (stara wersja już niedostępna miała LAN8720) - to jest dokładnie ten sprzęt

raczej myślałem o bazie do twoich wypustów skoro jest zapotrzebowanie na PoE, moduł PoE jak nawet widać na zdjęciu montują tam ze swoich routerów, być może sama płytka PoE jest też dostępna luzem (możesz popytać sprzedawcy na Ali, bo to chyba oficjalny sklep producenta)

Dzięki. Przeglądam różne dostępne rozwiązania z Poe. Nawet mam same takie moduły zasilające, ale pod wt32 ich nie podepnę.Najprościej było by wziąć olimexa…

Może LilyGO TTGO ESP32 Ethernet Development Board (T-Internet-POE)?

Też oglądałem. Niby ok ale i tak trzeba dorzucić dodatkowy moduł do programowania, bo usb na głównej PCB nie programuje. Trzeba dorzucić jeszcze płytę z radiem i duże się robi:)

Jest też spoko płytka wt32-eth01-evo, z modułem POE, ale zmienili w nim moduł ethernet na SPI i doopa…

Nie analizowałem nigdy tych wypustów lilygo, ale przynajmniej niektóre olimexy mają za dużo zbędnych komponentów zamontowane (chociaż nie wiem czy wszystkie, pamiętam jak w jakimś wątku męczyliśmy jakiś bardziej rozbudowany moduł i ten osprzęt tylko przeszkadzał).