Dzień dobry,
próbuję zintegrować żaluzje fasadowe z silnikiem sonoff, który działa tak że przy dłuższym zwarciu podnosi lub opuszcza żaluzje, a przy krótkim zwarciu ustawia kąt lamelek. Mam sterownik dopuszkowy TS130F
_TZ3000_j1xl73iw (Dual smart curtain switch), który eksponuje jak na screenie,
Nie znam takich, zmieszczenie 4 przekaźników w tak małej przestrzeni musi się wiązać z kiepską ich jakością i brakiem miejsca na sensowną elektronikę. Sam korzystam z shelly2pm i jestem zadowolony
Na pewno nie do puszkowe, jeżeli już to jakieś przekaźniki z oprogramowaniem ESPHome lub tasmota, gdzie można sterować długością impulsu i w ten sposób wyzwolić kąt lamelek, opuszczanie, podnoszenie.
Są niszowi wytwórcy (na palcach można liczyć ich wypusty, w sporej części są to chinole z softem zmienionym z Tuya), oprócz tego tu są szkielety YAMLi dla istniejącego sprzętu
ale czy coś odpowiedniego się znajdzie to nie wiem.
@marcin1 Jak chcesz mieć zrobione raz i dobrze polecam jeden moduł na żaluzję, a gdy zdecydujesz się na shelly 2pm, mogę udostępnić yaml z pozycjami lameli , każdy klik zmienia procentowo np co 20%.
Potrzebna wstępna kalibracja, ale sprowadza się do ustalenia czasu w milisekundach pełnego ruchu lameli.
Jaki dokładnie model masz na myśli shelly 2pm? Idealnie jak był po zigbee…
Szukam cały czas rozwiązania po zigbee, jeśli nic nie znajdę bedę musiał dać wifi.