Witam
Czy macie też problem z płynnym strumieniowanie obrazu w HA? Obecnie strumieniuje dwa obrazy do programu ale za każdym razem przez pierwsze minuty obraz idzie płynnie a po chwili przycina i staje…
Możesz doprecyzować?
Chodzi o platformę cast? Czy o kamery IP?
Kamery IP
Używałem programu motionEye a teraz używam skryptu w pliku konfiguracyjnym który bezpośrednio przesyła obraz z kamery. W obydwu przypadkach ten sam efekt. A sam obraz jeśli odtwarzam przez program kamery i przez stronę web idzie poprawnie.
Monitorujesz obciążenie, temperaturę i zegar CPU? - objaw jest łudząco podobny do sytuacji, gdzie w wyniku dużego obciążenia procesora podczas streamingu procek wpada w throttling.
Ten obrazek nic nie wnosi, tu potrzeba wykresów, które sam przeanalizujesz.
Podglądy masz zapewne poklatkowe (odświeżane raz na sekundę, a przynajmniej tak jest standardowo), natomiast uruchomiony streaming może zajmować naprawdę większe zasoby.
A więc , posiadam rasbery pi4 /8Gb i ma zainstalowany obraz z HA na nim . System w miarę czysty i świeży nie zaśmiecony niczym.
Strumieniowanie z jednej kamery czy z dwóch o różnych jakościach zawsze się kończy tak samo. Czyli zacięciem. Tablet na którym wyświetlane obraz wcześniej wyświetlał obraz z dwóch tych samych kamer o dużej rozdzielczości. Teraz strumieniuje tylko full HD. Na komputerze to samo się dzieje . Przeglądałem filmy na YT z konfiguracji kamery na HA i zauważyłem że wszystkim przycina. Czy komuś to działa przez cały czas płynnie???