Supervisor 2024.11.3

Teżu mi pomogło. Bład znikł ale aktualizacji brak. Dalej mam 2024.11.2 Dziwna sprawa.

Jak zobaczyć zestaw poleceń powyżej - skorzystaj z tego…

Bo jak napisał @szopen, aktualizacja została wycofana.

Cały czas grzebią w tej chwili mam już 2024.11.3 na 2 instalacjach.

Czyli dali i cofneli i temu bład się pokazał. Ostatnio sam z siebie posypał sie hacs. Chyba z tydzien zem sie bujał z tym

1. Dali, cofnęli i dali znowu, może znów cofną, w końcu >800 tysięcy pobrań tylko dla amd64 w parę godzin to nie w kij dmuchał (a pozostałe platformy?)

sytuacja na 3 różnych instalacjach

więc wydaje się, że github serwuje różne zestawy plików dla różnych pul adresów, no OK na jednej z instalacji jestem na becie, więc jak komuś zależy na najnowszej wersji może przejść na betę zaktualizować i wrócić na stable (bo sytuacja sprzed chwili wskazuje, że ta wersja jest dostępna tylko na becie teraz)

edit - oficjalna informacja (tak jak przypuszczałem to github klęknął)

1. HACS nie jest składnikiem HA, co ciekawsze używam go bardzo intensywnie na każdej z kilku instalacji i się nie sypał tydzień temu (w ogóle nie pamiętam aby na przestrzeni ostatnich kilku lat z HACS były jakiekolwiek problemy, co innego to nieaktualizowane do zmieniających się z czasem wymagań HA komponenty niestandardowe, ale za to odpowiadają ich autorzy, a pośrednio też sami użytkownicy, gdy nie raportują autorom ostrzeżeń, które można zobaczyć w logach HA)

Post został scalony z istniejącym tematem: Problem z Appdaemon i NSpanel

zresetowałeś czy zrestartowałeś? Bo to dwa różne polecenia i mogą kogoś wprowadzić w błąd.

1 polubienie

witam, jestem mocno początkujacy w temacie HA.
próbuje ogarnąć mqtt ale wyskoczył mi błąd
Failed to get 45df7312_zigbee2mqtt logs, e.callApiRaw is not a function

znalazłem ze to w związku z brakiem aktualizacji ha do aktualnej wersji.
obecnie mam wersję 2024.2.5.
pytanie brzmi czy jak bede aktualizował do 2024.11.2 nie wywali mi jakis dodatków i funkcjonalnośći? moco sie męczyłem z dodaniem supli itp boje sie ze mi ta aktualizacja zrujnuje to co jest w systemie

Nie wiadomo co robisz, ale instalację na lutowej wersji core można uznać za zaniedbaną.

Nie wiadomo, przecież nie mamy prawdziwych szklanych kul, więc skąd mamy wiedzieć co masz w swojej instalacji i czy “podpadało” pod jakieś breaking changes, Dodatki są osobnymi od HA serwerami.

Ze szklanej kuli wyczytałem, że może masz na myśli to issue (czemu go nie podlinkowałeś??)

ALE tam nie ma jasnego powiązania z Supervisorem, każdy w podlinkowanych issues ma swoje zdanie i nie wiadomo co oni właściwie aktualizowali (Supervisor się i tak sam aktualizuje, nie ma potrzeby wymuszania jego aktualizacji, a wspomniana tam wersja 2024.11.3 była nieudana i została wycofana z dystrybucji).

Aktualizacje core najlepiej wykonywać pod koniec każdego miesiąca (gdy jest wydana wersja z wszystkimi patchami)

Drogę aktualizacji masz tam, musisz czytać więcej.

A w ogóle to załóż własny wątek i opisz DOKŁADNIE co robisz i się nie udaje, bo wątek do którego się podczepiłeś jest raczej zupełnie na inny temat.

ok, dzieki za info.
aktualizuje jak cos to zakładam swoje tematy dzięki