przeglądając poradniki Artura, chciałem wykorzystać poradę: Robimy sobie radio.
Utknąłem dokładnie w tym samym miejscu, co kolego Tomek G.
Podążałem dokładnie za instrukcją z filmu i klops.
Zakładam, że tak - instalowana krok w krok za Arturem, choć na nowszej wersji HACS.
Biorę to pod uwagę mimo, że konfiguracja serwera pokazuje poprawność.
@Kris_Floyd Ok czy masz zainstalowany jakiś terminal na HA możesz zobaczyć co zawiera ten plik i jakie ma uprawnienia?
Encja media_playera istniej i działa bez problemów?
Ewentualnie możesz mi jakoś dać dostęp do swojego HA? Jakiś teamviewer? Chwilowe konto?
Dla wszystkich z takim problem u @Kris_Floyd powodem braku playera była błędna encja w konfiguracji. Zmiana encji i problem rozwiązany więc polecam weryfikację.
Cześć,
Czy jest możliwość uruchomienia tego dodatku na wbudowanej karcie dźwiękowej przez głośniki podpięte na kablu?
HA mam postawione w dokerze na terminalu.
Próbuję też na proxmox z marnym skutkiem.
Działa jeszcze RMF FM - http://195.150.20.242:8000/rmf_fm ale tylko w przypadku włączenia tej stacji z pozycji wyłączonego odtwarzacza. Nie działa przy przełączaniu z innej stacji.
Poszukuję przede wszystkim działającego linka do Radia Złote Przeboje. Te ze strony FM Stream nie działają.
Cześć,
Jestem nowym członkiem forum, bloga i kanału. Na wstępie dodam, że świetna robota. Naprawdę baardzo dużo przydatnych informacji przedstawionych bardzo przystępnie. Jestem pod wielkim wrażeniem!
Od początku zabawy z HA mam problem z dodatkami “Lovelace”. Ani powyższe radio ani żaden inny nie działa mi z powodu błędu "Error: Custom element not found: mini-media-player ". Mam wrażenie, że nie może znaleźć lokalizacji mini-media-player-bundle.js. Mam HA zainstalowane w dockerze. Wchodząc na poda widzę, że po instalacji mini-media-playera znajduje się on w /config/www/community/mini-media-player/mini-media-player-bundle.js. Taką też ścieżkę próbowałem ustawiać w zasobach bo domyślna również nie działa. Co robię nie tak ?
Dodatki instaluję przez HACSa.
Witam. Miałem podobny problem, aktualizacja HACSa do najnowszej wersji plus aktualizacja w HACS mini-media-player’a pomogła - problem z obsługą pojawił się po wgraniu aktualizacji HA do 0.117.1