@pawelwaz super. Teraz mam inny problem ale ciągle związany z samym sterowaniem radiem. Mam 3 butony jako pomocników - 3 stacje radiowe. Mogę wybierać co ma grać i to działa. Tylko jak mam włączoną stację 1 i kliknę 2, to ciągle świeci mi się 1 jako stacja włączona. 2 też się wtedy świeci, więc w teorii nie wiem która stacja gra. Jakiś nod wpływa na stan samego przycisku w HA? Bym mógł wysłać komendę off do przycisku? Myślałem, że call service wyślę “turn off” na przycisk i zadziała, ale mam błąd:
“Call-service API error. Error Message: extra keys not allowed @ data[‘media_content_id’]”
Więc to nie tak.
I przy okazji pytanie: jest jakaś komenda typu stop by wyłączyć odtwarzanie?
Przy próbie dodania karty dostaję następujący błąd:
Wykryto błędy konfiguracji:
bad indentation of a sequence entry at line 4, column 52:
… nt-kat-01.cdn.eurozet.pl:8604/;’
@Mariusz_Kuciński najpierw wystarczy poszukać czy taki wątek, temat , problem był już opisywany na forum. Następnie zapoznać się z nim.
Na pierwszy rzut oka w konfiguracji podałeś encję głośnika Artura - musisz podać Swoją, po drugie przy id stacji wykasuj średnik.
Jeśli myślisz o skrypcie problem jest w że jak kopiujesz skrypt z youtybe przy adres url jest znak którego nie widać dlatego najlepiej przepisać cały skrypt ręcznie.
Bardzo potrzebuję URL do wrzucenia do odtwarzacza w Node Red dla RMF FAKTY.
Te są publikowane co pół godziny, czy jest taki link który będzie dla aktualnych faktów?
Przeszukałem całe forum, bo dostałem cynk, że ktoś tutaj podawał ale nie widzę takiego.
Cześć, dodałem radio wg instrukcji na filmie i super wszystko działa,
Prośba o pomoc jak mogę włączyć/wyłączyć wybrane radio i ustawić głośność a to wszystko z poziomu node red.