Witam wszystkich To mój pierwszy wpis na tym forum, mam nadzieję ze pomożecie mi rozwiązać mój problem.
Zacząłem zabawę z HA i próbuję zintegrować termostaty z Tuya Local z podobnym skutkiem. Udało mi się zintegrować switche oraz czujniki otwarcia drzwi ale termostaty mnie przerosły. Są to jedne z najpopularniejszych na aliexpress termostatów działających po WiFi, TRV604 z wyświetlaczem OLED.
Podczas konfiguracji termostatu mogę go wybrać z listy więc połączenie z kontem Tuya jest, po wybraniu z listy musze poczekać bo trwa wykrywanie adresu lokalnego, po odczekaniu dostaję okienko z Device ID, IP address or host name, Localkey, Protocol version. Wszystkie informacje są usupełnione poza adresem IP. Otrzymuję jednocześnie informację “Unable to connect to Your device with those details. It could be an intermittent issue, or they may be incorrect.” klucz oraz ID sprawdzone z portalem Tuya Developer i wszystko się zgadza. Adres IP sprawdzony na routerze i wpisany z ręki również ten sam efekt. P.S Integracja z Tuya działa bez problemu ale chciałbym się odciąć od Internetu ![]()
Miałem podobny problem (nie pojawiał się adres IP)
Wyłączyłem urządzenie i zrobiłem restart WIFI, po ponownej próbie pojawił się IP w okienku i konfiguracja zakończyła się sukcesem
Spróbuj:
Naciśnięcie klawisza F5 w przeglądarce odświeża bieżącą stronę, ale Ctrl + F5 to twarde odświeżenie i wymuszone czyszczenie pamięci podręcznej
Wyłącz/ włącz zasilanie termostatu
Restart wifi