Witam, Wiecie może czy idzie się dobrać do obrazu z kamery tuya smart w inny sposób niż przez aplikacje Tuyasmart?
Chodzi mi o to czy np. przez przeglądarkę?
Pozdrawiam
Witam, Wiecie może czy idzie się dobrać do obrazu z kamery tuya smart w inny sposób niż przez aplikacje Tuyasmart?
Chodzi mi o to czy np. przez przeglądarkę?
Pozdrawiam
Nie.
Przeskanuj swoją siec wifi np. aplikacją Fing lub innym skanerem zobacz jakie portu są otwarte
lub
Kamera jest połączona kablem ethernetowy a nie na wifi.
to i trak kamera otrzymuje IP 192.168.x.x: XXXX
Tak wiem @krskrab, tylko nie mam jak to zweryfikować. W aplikacji jest ten adres IP co na zrzucie powyżej. Będę musiał chyba zalogować się na modem i odłączyć kamere wtedy sprawdzę które IP zrobiło się nieaktywne. A po drugie jak ogarne na jakim IP chodzi kamera to czy jestem w stanie przechwicic jej obraz?
Witam mam pytanie do osób które korzystają z integracji Tuya i mają dodane do nich kamery. Ostatnio zakupiłem kamerę Laxihub M1-TY - połączyłem ją z aplikacją Tuya, w HA pojawiły się encje do obsługi kamery jak i sam podgląd z kamery.
Problemem jest jednak podgląd na żywo a praktycznie jego brak - wyświetlana jest jedna klatka obrazu. W ustawieniach mam zaznaczoną pozycję “Podgląd widoku z kamery” - lecz nie daje to poprawy.
mam tak samo - tuya to śmieć
Jest alternatywa - GitHub - AlexxIT/WebRTC: Home Assistant custom component for real-time viewing of almost any camera stream using WebRTC and other technologies.
u mnie działa lepiej właściwie z każdą kamerą niż standardowa integracja kamery
type: custom:webrtc-camera
entity: camera.wireless_ipc
odświeżanie przynajmniej kilka klatek na sekundę na moje oko może być koło 10 i jest dźwięk z kamery oraz pełnoekranowy obraz - działa także zoom cyfrowy na rolce myszki …